Predstavljen klub Žedno uho

2854

Na novinskoj konferenciji održanoj danas u podrumu zagrebačke galerije Klovićevi dvori najavljena je nova sezona Žednog uha, ali i otvaranje istoimenog kluba.

Žedno uho klub nalazit će se u podrumu Klovićevih dvora, a njegov kapacitet za koncertnih večeri bit će 250 ljudi, dok će se za potrebe klupskog programa kapacitet povećavati. Klub će imati odvojen ulaz od galerije, te će se tako čuvati muzejska sigurnost, a otvara se 1. veljače.

Na konferenciji su prisustvovali ravnateljica Klovićevih dvora Marina Viculin, direktor Žednog uha Mate Škugor, urednik programa Nenad Borović, dva ‘resident’ DJ-a Matt Davies i Eddie Ramich, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić-Klif, te majstor zvuka Mario Posavec – Marek. Svi su oni dali svoj doprinos otvaranju novog kluba.

Viculin je istaknula da je vrlo zadovoljna suradnjom te da ovim programom galerija Klović širi svoju djelatnost na publiku Žednog uha koja će sigurno otkriti mnogo zanimljivih izložbi koje se održavaju na istom mjestu.

Muziku podržava

Škugor je izjavio da je u novom klupskom prostoru vidio veliki potencijal, te mu se u potpunosti odlučio posvetiti. A upravo zbog ozbiljnosti u budućem radu kluba izašao je iz produkcijskog tima Terraneo Festivala.

Borović je kazao da će klupski program kreirati po staroj recepturi klubova sa kraja sedamdesetih i osamdesetih, dok že Klif u klubu postaviti stalnu video instalaciju sa šesnaest kamera i stotinjak crno-bijelih televizora, a bit će realizirana kroz nekoliko mjeseci.

Program festivala Žedno uho:
1. veljače – Koncert: Jimmie Barka Experience; Clubbing: Funky sabor! DJs :Mr. Dirty Hairy
2. veljače – Koncert: Mark Eitzel Band; Clubbing: Ko – Decks DJs : Eddy Ramich vs Jogarde
8. veljače – Koncert: Brujači; Clubbing: Fina selekcija DJs : Pips & Maya Milich & Josip Klobučar
9. veljače – Koncert: Steve Wynn & Chris Cacavas; Clubbing: Ko- Decks DJs: Rainer Trueby & Eddy Ramich
15. veljače – Clubbing: Yabbaton Special: Alexander Nut & Yesh & Mr.Dirty Hairy
16. veljače – Koncert: Kandžija & Gole žene; Clubbing: Ko- Decks DJs: Ilija Rudman all night long
22. veljače – Clubbing/session: Pričaj na bubnjeve : Sunny Sun & K’pow & Murrat! (hosted by Kandžija)
23. veljače – Koncert: Metz; Clubbing: Ko – Decks DJs: Jan Kincl & Alen S.
1. ožujka – Koncert: St!llness; Clubbing: Funky Sabor with Kopaj ovo! DJs: Smeđi šećer & Jopa

Muziku podržava