Predstavljen 4. Zagreb International Blues Festival

Muzika.hr
1016

Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival održat će se od 28. do 31. svibnja na tri klupske lokacije.

Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri (‘Memphis Night’, ‘Promo CD Night’, ‘Hot Stuff Night’ i ‘Toulouse Night’) nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala, Mountain Men iz Francuske.

U utorak, 28. svibnja, u Hard Place festival će otvoriti povratnici iz Memphisa, predstavnici Hrvatskih blues snaga na ovogodišnjem 29th International Blues Challengeu. Riječ je o splitskom kantautoru Teu Aničiću, pobjedniku 4th Croatian Blues Challengea u solo/duo kategoriji te sastavu 4 Town Blues Band sastavljenom od mladih glazbenika iz četiri grada (Sisak, Petrinja, Ivanić Grad, Kutina) koji su nas u Memphisu predstavljali u youth kategoriji. Njima će se pridružiti i Boris Hrepić Hrepa koji je u Memphisu s članovima 4 Town Blues Banda snimio pjesmu “Commitment to Blues”, posvećenu jednom od osnivača ZIBF-a, preminulom Draženu Buhinu Buhi.

Muziku podržava

U srijedu, 29. svibnja, ZIBF će u poslijepodnevnim satima gostovati u Osnovnoj školi J. J. Strossmayera gdje će u sklopu edukativne radionice ‘Blues in School’ ponuditi đacima jednog 6. razreda glazbeno-teorijsku priču “Kratka povijest bluesa”, dok će se večernji program dogoditi u opuštenoj atmosferi caffe bara Tituš, gdje će nastupiti Jimmy Matešić, te akustični trio Blues Insiders. Oni će tom prilikom promovirati CD kompilaciju “The Best of ZIBF… So far”.

U četvrtak, 30. svibnja, program se seli u Bikers Beer Factory gdje će na dvije pozornice nastupiti inozemni gosti David Neskoski Trio iz Makedonije, duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi iz Slovačke te zagrebački Cock Porn.

Završna večer, ‘Toulouse Night’, vraća se u Hard Place gdje će u petak, 31. svibnja, nastupiti dva sastava koji su ove godine svirala na ‘3rd European Blues Challengeu’ u Toulouseu. Riječ je o našim predstavnicima Sunnysiders te francusko-australskom duetu – headlinerima festivala – Mountain Men.

Svi koncerti ovogodišnjeg ZIBF-a su besplatni, a ulaznica za završni dan u Hard Placeu je 40 kuna.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je i koncept ‘ZIBF u gostima’. Tako će slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi u srijedu, 29. svibnja, nastupiti u Čakovcu u klubu Podroom, dok će makedonski sastav David Neskoski Trio na istom mjestu nastupiti u petak 31. svibnja, a dan kasnije, u subotu 1. lipnja, u sisačkom Voodoo Baru.

Muziku podržava