Predstavljanje klezmera na Tjednu Izraela

Muzika.hr
1093

Od 24. do 29. studenog u Zagrebu se održava Tjedan Izraela.

Ova kulturna manifestacija tom prigodom obilježava svoju četrnaestu obljetnicu, a svake godine uspješno ispunjava svoj osnovni cilj, a to je približavanje izraelske i židovske baštine hrvatskoj publici.

Na samom kraju studenog, Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, muzej Mimaru, Scenu Vidra i Židovsku općinu Zagreb ispunit će bogat i zanimljiv duh Izraela, ali kako je riječ o manjim prostorima njihov kapacitet bit će ograničen, a ulaznice dostupne i u pretprodaji. Zvijezda tjedna bit će nastup Giore Feidmana u Lisinskom, jednog od najpoznatijih svjetskih klarinetističkih virtuoza i predstavnika klezmera – tradicionalnog židovskog glazbenog žanra. Nastupit će 25. studenog praćen grupom Gitanes Blondes.

Na programu Tjedna Izraela naći će se i koncert Rubinstein Klezmer Projecta, 24. studenog u muzeju Mimara, 26. studenog u Židovskoj općini Zagreb igra predstava za djecu “Ogledalce, ogledalce…”, Yakov Rubinstein će 27. studenog ekskluzivno zasvirati na raritetnoj violini King u HAZU, Di Galitzyaner Klezmorim iz Krakowa uz podršku Hrvatske komorne filharmonije nastupaju 28. studenog u Vidri, a dan poslije cjelokupni program završava nastupom dobro poznatog hrvatskog klezmer sastava Jewsers.

Muziku podržava

Ideja ovogodišnjeg Tjedna Izraela je ciljano predstavljanje specifičnog glazbenog izričaja, klezmera, koji kombinira tradicijsku glazbu Židova s različitim aktualnim glazbenim pravcima poput jazza.

Za sve programe ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji od sljedećeg tjedna, a za koncert Giore Feidmana & Gitanes Blondes prodaja počinje u ponedjeljak 5. studenog na blagajni Lisinski te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima sistema Ulaznice.hr (u Zagrebu –
glazbena knjižara Rockmark) po cijeni od 80, 120 i 160 kuna.

Muziku podržava