Poznat cijeli program drugog MENT-a Ljubljana

Promo članak
853

MENT Ljubljana, zimsko klupsko događanje poletnog festivalskog pulsa, međunarodnog značaja i lokalnog karaktera, od 3. do 5. veljače na devet lokacija ugostit će preko 50 izvođača iz više od 20 zemalja, a na konferencijski dio događanja pozvano je 200 glazbenih profesionalaca.

Premijerno će svoju drugu ploču “Das Lied der Maschinen” predstaviti slovenski kvartet prljavih riffova i stonerskog seksipila Werefox, dok će svoju iznimno neobičnu i viralnu priču Sweet Sweet Moon podijelit kroz film “Fuck the Atlantic Ocean” i na koncertu koji će uslijediti nakon projekcije. Još će se gledati slovenske metalce Noctiferia u ištekanom izdanju i s gudačkim kvartetom, puhačima i osvježenim aranžmanima, austrijski bend Austrian Apparel koji uživo miješa techno, broken beat i hip-hop, primamljive melodije i distorzirane riffove slovenskih Čao Portorož, po mišljenju nepoznatog komentatora ‘najbolji bend Glastonburya’ Field Studies, DJ-bubnjarski trio divljih funk-break-afro-balkan melodija koji bježi iz standardnih okvira Jimmy Barka Experience te energičnu deseteročlanu puhaču grupu Kar Češ Brass Band. Na MENT-u će biti i Miki Solus, kritičan zafrkantski reper brzog jezika, techno-noise istraživač Lifecutter, drski medijski umjetnik Nova deViator, melankolični optimist Daniel Vezoja i mariborski šef hip-hoperskih beatova Šuljo, koji će se predstaviti u solo izvedbi i s producentom Blažom – očekujte premijerni nastup njihovog projekta BAGS. Matwe Drappenmadchenfeller iz Slovačke predstavit će neo-swing ludilo, DJ Peglasus & Freeverse vrtjet će vas u bass&beat ritmu, a Belo smetje će rasplesati na post rock i funky trash. Raspored, tj. satnicu koncerata možete potražiti na Ment.si.Konferencija MENT-a Ljubljana jedinstveno je događanje od izuzetnog značaja za cijelu regiju, jer omogućuje jačanje veza među glazbenim tržištima i umrežavanje glazbenih profesionalaca. U Ljubljanu stižu Simon Wheeler (Beggars Group, UK), Andy Bibey (One Little Indian Records, UK), Bob Van Heur (Le Guess Who?, NL), Steven Thomassen (Toutpartout, BE), Jake Beaumont-Nesbitt (IMMF, UK), Chris Eckman (GlitterBeat Records, SI/US), Scott Cohen (The Orchard, UK), Tony Duckworth ([PIAS], PL), Login Kočiški (Password, MK), Mirna Zarić (Charmenko, TR) i drugi. Konferencija će omogućiti i ‘one-to-one’ s Helen Sildna, prvom damom festivala Tallinn Music Week koja će predstaviti pozadinu i razvoj festivala, njegov utjecaj na glazbena događanja u Estoniji te šire socijalne učinke festivala na ovu malu baltičku zemlju. Svoju viziju razvoja festivala i njegove utjecaje na šire kulturno i političko okruženje podijelit će po Guardianu jedan od najutjecajnijih ljudi glazbene industrije Martin Elbourne iz programske ekipe festivala Glastonbury, najvažnijeg i legendarnog engleskog festivala. Bit će prilike čuti i Jeffa Owensa, direktora američkog boutique izdavača Ghostly International, koji djeluje kao kulturna platforma a istovremeno i kao splet umjetničke galerije, dizajnerske kuće, tehnološkog inkubatora i glazbenog izdavača, i privlači mnoge iznimne umjetnike.

MENT Ljubljana prilika je da upoznate bjelorusku glazbenu scenu te značajke, uspone i padove glazbenog tržišta ex-Yu. Konferencija pita tko/što je bio glavna priča 2015. i kakav zvuk očekivati u 2016.? Kako se u digitalnom vremenu promijenio karakter nezavisnih izdavačkih kuća? I koja je u tom istom vremenu uloga promocije, vrijednost informacije i važnost analitike? Na koje se društvene mreže valja fokusirati u 2016., kako ih kombinirati i koje alate koristiti? Kojim će se glazbenim medijima digitalne generacije okrenuti u budućnosti? Što znači “Music Export Office“? Kako prodrijeti na međunarodno tržište ako dolaziš s Balkana? Kako festivali otkrivaju mlade i nadolazeće bendove? I kako ih biraju booking agencije – saznajte iz prve ruke od predstavnika agencija Belmont Bookings, Toutpartout, Paper And Iron Booking i Charmenko.

Muziku podržava

Pridružite se i na debati uz kavu i brzinskom umrežavanju: Kafana Skopje Ljubljana nudi sjajnu mogućnost za interakciju među muzičarima, voditeljima festivala, izdavačkih kuća i booking agencija, te novinarima s područja ex-Yu. Nakon ‘kafenisanja’ uslijedit će spoj na slijepo uz Slušaonicu na kojoj će se puštati odabrane skladbe bendova koji nastupaju na MENT-u a iskreno će ih komentirati međunarodno priznati glazbeni stručnjaci.

Na MENT-u će se predstaviti Bastl Instruments, dinamična community-oriented tvrtka s fokusom na produkciju ručno izrađenih elektronskih glazbala, te Stereosun, alat za izvođenje glazbe i live performance za producente, koji razvija mala ekipa slovenskih glazbenih entuzijasta.

Valja napomenuti kako u četvrtak 21. siječnja MENT poziva u Kino Šiška na preMENT event. Zagrijavanje s Manu Delago Handmade i All Strings Detached, grupama koje su se predstavile na lanjskom izdanju festivala. Ulaz je besplatan za sve vlasnike festivalskih ulaznica.

Za sve vas koji još niste osigurali svoju ulaznicu više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Muziku podržava