Povratak Yellowcarda na top liste s novim albumom

1132

Yellowcard – nove američke pop punk nade i bend koji je predstavio prije dvije godine s dvostruko platinastim albumom “Ocean Avanue”, vraća se s novom pločom “Lights And Sounds“. Istoimeni najavni singl već je zauzeo same vrhove američkih rock radio postaja, a aktualna klupska turneja rasprodana je tjednima unaprijed.

Još nedavno bili su na malom indie labelu i na prste brojali svaki airplay, dok danas iza sebe imaju više od 2 milijuna prodanih albuma, 3 hit singla, kao i MTV Video Music Award za najboljeg novog izvođača.

Novi album snimljen je u Los Angelesu pod producentskom palicom Neala Avrona ( New Found Glory), a rezultat je puno veći, izazovniji i zahtjevniji album. Ovoga puta sa žešćim gitarama, ozbiljnijim tekstovima i raznolikijim glazbenim utjecajima, Yellowcard nastoje dokazali da definitivno nisu ‘čudo od jednog albuma’, već se na njih i dalje može ozbiljno računati.

Muziku podržava

“Poželjeli smo biti bend koji će stvarno biti bitan ljudima. Zbog toga smo snimili album koji će izdržati duže od vremena trajanja hitova na top listama. Kada uspijete i poput nas preselite se u Hollywood, vrlo vas lako mogu zaslijepiti svjetla i zvukovi uspjeha. Brzo zaboravite zašto ste postali glezbenik ili glumac. Ovo je naš povratak u stvarnost” kaže pjevač i gitarist Ryan Key.

“Na albumu je dosta straha koji je odredio neke pjesme. Strah od budućnosti, strah od promjene, no morao sam to izbaciti iz sebe. Zbog svega toga ploča je malo mračnija” zaključio je Ryan.

Album je ušao u top 5 američke ljestive najprodavanijih, a bend za ovo ljetno najavljuje i turneju po svim većim europskim festivalima, te konačni pohod na stari kontinent.

Muziku podržava