“Potreban” Nezahvalnika novi video s Akustike

141

Sredinom ožujka u glazbenoj knjižari Rockmark imali smo priliku po prvi put akusticirati uz kantautorski duo Nezahvalnici te vam upravo s te Akustike predstavljamo naš novi video.

Nezahvalnici su nam tada u akustičnom izdanju predstavili svoj specifičan autorski izričaj – Dalmericanu, country-pop-rock izričaj s utjecajem mediteranske glazbe, a na set-listi našla se pjesma “Potreban“.

“Ova je pjesma očito ljubavna – ili anti-ljubavna, ovisno o kutu gledanja, koja tekstualno pokušava izraziti dvojake osjećaje u emocionalno nabijenim odnosima dvoje ljudi, što je primjenjivo i na prijateljstva. Glazbeno je tipični zvuk Dalmericane, odnosno singer-songwriterskog zvuka s dalmatinsko-šansonijerskim štihom, koji predstavljamo publici”, otkrio nam je Teo Aničić, autor i pjevač Nezahvalnika.

Muziku podržava

Nadovezao se i na nastup u Rockmarku: “Sam nastup u unplugged formatu na Akustici nam je došao kao da pitate AC/DC da sviraju – električno. Dakle, prirodno i logično, jer ionako u svojoj glazbi koristimo puno instrumenata”.

Izvedbu pjesme “Potreban” s akusticiranja Nezahvalnika u Rockmarku možete pogledati na našem YouTube kanalu. Za ton se pobrinuo Antonino Šimić (Greenwood Studio), a za video je odgovoran Mario Dragičević.

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

 

Muziku podržava