Potpisani album Lennonovog ubojice opet na aukciji

1363

Primjerak albuma Johna Lennona i Yoko Ono “Double Fantasy”, kojeg je bivši Beatle svom ubojici, u prosincu 1980, potpisao samo pet sati prije atentata, ponovno se pojavio na dražbi i dostigao je cijenu od 525 000 dolara. Album je bio na aukciji prodan i prije četiri godine, kada je kupac za njega platio 460 tisuća dolara.

Ponovna prodaja, sada uz znatno višu cijenu, odraz je povećanog interesa za sve što je povezano s najglasovitijim rock bendom svih vremena. Prošli tjedan, Lennonov rukopis s riječima skladbe “Nowhere Man” prodan je na dražbi aukcijske kuće Christie’s za 445 000 dolara, što je više od četiri puta skuplje od planirane cijene. Prema CNN-u, na koricama prodanog albuma “Double Fantasy” mogu se vidjeti forenzički “podebljani” otisci pristiju vlasnika Marka Davida Chapmanam, čovjeka koji je zbog svojih ‘glasova u glavi’ ubio Johna Lennona.

Chapman je ubio gitarista Beatlesa 8. prosinca 1980. godine, ispred stambene zgrade Dakota, na Manhattanu, gdje je Lennon živio. Chapmanov album, s autogramom Johna Lennona, nađen je u jednoj betonskoj žardinjeri za cvijeće u blizini zgrade, i poslužio je kao dokazni materijal na suđenju ubojici. Chapman je prosalavio i knjigu “Lovac u žitu”, koju mu je Lennon također potpisao.

Muziku podržava