Posljednjih godinu dana povremeno smo se susretali s pojavljivanjem kolekcija poštanskih markica koje su na sebi sadržavale poznate glazbenike. Tako je primjerice britanska Kraljevska pošta objavila seriju markica posvećenih Davidu Bowieju, ili pak limited edition kolekciju od 10 markica s naslovnicama albuma Pink Floyda.

Koristeći se švicarskom dizajnerskom formulom iz sredine 20. stoljeća, sada su na svjetlo dana stigle i poštanske markice s naslovnicama albuma post punk i post rock sastava. Putem Bleep.com i online trgovine i studija Dorothy, naišli smo na postere veličine 80×60 cm za oba gorespomenuta žanra. Posteri naime sadrže po 42 poštanske markice na kojima se nalazi određena naslovnica albuma.

Samo neki od najpoznatijih bendova koji su dobili svoje markice su The Cure, The Smiths, Joy Division, Gang Of Four, The Residents, Talking Heads, Bauhaus, Depeche Mode, The Jesus and Mary Chain, Throbbing Gristle, Mogwai, Radiohead, Tortoise, Sigur Rós, Swans

Muziku podržava

U svakom slučaju veliki je to pomak jer su ovoga puta poštanske markice dobila i veća, ali i nešto manje poznatija imena.

Iako post punk postera na kraće vrijeme nema na zalihama, svaki se može nabaviti po cijeni od 45.50$.

Muziku podržava
Stisni