Posebno izdanje ‘classic’ albuma “Thriller”

1583

Povodom obilježavanja 25 godina od izlaska sada već kultnog albuma “Thriller”, Michael Jackson će fanove ‘počastiti’ specijalnih proširenim izdanjem “Thriller 25“, koje će biti objavljeno 11. veljače.

Originalni “Thriller”, izdan 1982. godine, bio je Jacksonov šesti studijski album, a njime je Michael dosegnuo sam vrh pop svijeta, te postao Kralj popa‘. Između ostalog, album se 80 tjedana zadržao među Top 10 albuma Billboardove ljestvice, a od toga 37 tjedana na prvome mjestu, a dvije godine zaredom (1983. i 1984.) je bio najprodavaniji album u SAD-u, što je još uvijek neoboreni rekord.

Čak sedam singlova se našlo među deset najboljih Billboard Hot 100 glazbene ljestvice, a video spotovi za pjesme “Billie Jean”, te posebice “Thriller”, do danas su ostali jedni od najznačajnijih spotova u glazbenoj industriji.

Muziku podržava

Specijalno izdanje “Thriller 25” će osim originalnog popisa pjesama, za čiju produkciju se pobrinuo Quincy Jones, sadržavati i novije verzije pjesama, koje su producirali will.i.am i Kanye West, a u kojima su gostovali Akon i Fergie. Uz CD disk dolazi i DVD, na kojem se nalaze video spotovi.

Popis pjesama:
CD
Wanna Be Startin’ Somethin’
Baby Be Mine
The Girl Is Mine feat. Paul McCartney
Thriller
Beat It
Billie Jean
Human Nature
P.Y.T. (Pretty Young Thing)
The Lady in My Life
The Girl Is Mine feat. will.i.am
P.Y.T. (Pretty Young Thing) feat. will.i.am
Wanna Be Startin’ Somethin’ feat. Akon
Beat It feat. Fergie
Billie Jean – Kanye West mix
For All Time

DVD
Thriller
Beat It
Billie Jean
Billie Jean (live, Motown 25)

Muziku podržava