Porto Morto – akustično i otkačeno

Muzika.hr - Glasno i jasno!
2703

Porto Morto jedan je od onih mladih bendova o kojima ne znate ništa, iako u raznim reinkarnacijama postoji već dugi niz godina. Oni, kao i većina bendova, djeluju u nekoj svojoj poluilegali te izrone tek kada im se ukaže prilika za svirku.

Trenutno djeluju kao trojac, a u utorak, 21. veljače, na Akustici u Rockmarku, su im u pomoć uskočili njihovi prijatelji iz benda Spremište. Svi zajedno, uz bendove Antidepresiv, Hren… tvore kolektiv Jeboton kojem službeni proglas s Facebook stranice glasi – “JeboTon je rezultat… mukotrpnog rada i kvaziumjetničkih onanija nadobudnih studenata koji nemaju pametnija posla u životu“.U akustičnoj kombinaciji s kontrabasom, akustičnim gitarama, harmonikom i bubnjem, Porto Morto + prijatelji, zvuči još otkačenije nego na snimkama. To je neki uvrnuti funk s opaljenim riječima koji pleše, što bi se reklo, na granici između banalnosti i genijalnosti.

Imaju onu zajebantsku crtu koju su imali rani Pipsi, a nisu daleko niti od uvrnutog smisla za humor koji su nekad davno imali Buldožeri u svojim tekstovima. Usporedbe s Buldožerima su možda još uvijek preuranjene, jer je bend očito u fazi eksperimantiranja i traženja svog originalnog glazbenog izričaja. No, što drugo reći na tekst “Miki daj me lizni, nemoj Mini vidjet će nas Disney” nego jebeno odlično!

Muziku podržava

Moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen kada sam po prvi čuo pjesme “Miki“, “Hombre” i “Fatamorgana“. Potonja, pak, ima potencijal da postane prvi pravi hit benda.

Koliko sam upoznat, Porto Morto još uvijek nema ništa izdano, a o njima na glazbenim portalima nisam našao niti riječ, tako da je ovo svojevrsna akustična premijera.

Za kraj vam samo mogu reći da obratite pažnju na ovaj bend i poslušate ih kad ćete imati priliku, dečki obećavaju!

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava
Stisni