Ponovo smrt u reperskom svijetu

domination
978

Producent i reper Jay Dee (J Dilla) preminuo je u petak, u svojoj 33. godini. Već tri godine bori se sa lupusom, autoimunom bolesti vezivnog tkiva, a njegovo pogoršano zdravstveno stanje je, unatoč prikrivanju njegovog menadžera i prijatelja, bilo vidljivo jer je europsku turneju odradio u kolicima.

Pravog imena James Yancey, Dee se proslavio suradnjom s De La Soulom, Pharcyde i Busta Rhymesom, te njegovim producentskim timom A Tribe Called Quest. Najveće uspjehe ipak je postigao oko 2000. kada je radio s Commonom i D’Angeloom, te velikanima poput Janet Jackson, Macy Gray i Erykah Badu.

Što se njegove karijere tiče, sa svojim prijateljima iz djetinjstva – Slum Village 2000. snimio je album “Fantastic Vol.2”, a samostalno je 2001. izdao “Welcome 2 Detroit”.

Zadnje što je radio bilo je snimanje Commonovog nagrađivanog albuma “Be”, te vlastitog instrumentalnog projekta “Donuts” kojeg je napisao i snimio u bolnici, a upravo je završavao svoj novi album “The Shining” koji je trebao izaći na proljeće. Ipak, umjesto toga obožavatelji će se morati zadovoljiti skorim memorijalnim koncertom organiziranim njemu u čast.

Muziku podržava