Politička nesigurnost otjerala Kiss iz Beograda

2722

Kako nas je izvijestio organizator beogradskog koncerta, Lupa promotion, američki glam rock veterani Kiss i službeno su otkazali svoj nastup zakazan za 15. svibanj na stadionu Tašmajdan. Kao razlog otkazivanja navedena je političko-sigurnosna situacija u Srbiji, vezana uz nedavne demonstracije i nemire, tijekom kojih je, uz ostalo, zapaljena američka ambasada u Beogradu.

Naime, agent Kissa informirao je organizatore da je zbog trenutne političke i sigurnosne situacije, koja ih podsjeća na njihovo zadnje gostovanje u Beogradu, a posebno i zbog skorih izbora u Srbiji, zakazanih za 11. svibanj, bend donio konačnu odluku o nenastupanju u Beogradu.

Također, bend ovom prilikom izražava žaljenje zbog otkazivanja koncerta, ali im situacija nije ostavila mnogo izbora, te vjeruju da će uspjeti nastupiti u Srbiji nekom drugom prilikom. A svoje fanove upućuju da ih pogledaju u Sofiji, na koncertu koji će se održati 16. svibnja.

Muziku podržava

Koncert Kissa najavljen je prije oko dva mjeseca, pretprodaja ulaznica započela je 10. veljače, a do sada je prodano skoro 3.500 ulaznica. Kako je došlo do otkaza koncerta, svi kupci ulaznica povrat novca trebaju zatražiti na mjestima gdje su ih kupili, i to od ponedjeljka, 7. travnja.

Nakon razgovora s managementom i agentima, Lupa promotion potvrdila je da će se svi ostali zakazani koncerti u Beogradu (Mark Knopfler (10. lipanj), Lenny Kravitz (24. lipanj), te Queen + Paul Rodgers (29. listopad)), održati kako je planirano. U slučaju da se dogodi izrazito pogoršanje političke i sigurnosne situacije, agenti i manageri tih izvođača će obavijestiti organizatore o budućim potezima.

Na kraju obavijesti, Lupa promotion navodi da sve svoje koncerte osigurava od otkazivanja na londonskom tržištu rizika, kako bi u slučaju otkaza zaštitila kupce ulaznica i svoje partnere, te tako vratila povjerenje u koncertni biznis.

Muziku podržava