Podne Rogato i Flying Head izborili polufinale Split Rock Festa

1058

U petak je na splitskim Bačvicama, u Legends baru, održana je posljednja peta kvalifikacijska večer Split Rock Festa. Obilje dobre glazbe posjetiteljima su priredila četiri rock benda.

Zapaženi nastup imala je grupa Ajlend s Hvara, koja je plijenila
pozornost publike svojom energijom, a isto tako zadovoljio je i bend Benny Lava iz Splita.

Po izboru žirija prolaz u polufinale, atraktivnim nastupom, izborio je neobično kostimirani dubrovački bend Podne Rogato.

Podne Rogato nije klasični rock sastav već koncept čiji članovi kroz glazbu koju stvaraju, svjedoče i opisuju podneblje kao i događaje kroz mnoge epohe, ne uzimajući u obzir vremenske, kao ni prostorne granice unutar kojih su smještene teme pjesama.

Muziku podržava

Bend čine članovi neobičnih imena:
Poncije Milat – vokal
msgr. Monsinjor – bubnjevi
Ministrant – bas gitara
Ekselencija – gitara

Kod dubrovačkog benda osjeća se sličnost s glazbom švedskog metal benda Ghost, a članovi benda svoj glazbeni izričaj nazivaju avantgardnim rockom.

Dalje je po glasovima prisutne publike prošao i splitski bend Flying Head koji se istaknuo interesantnim autorskim skladbama uz odličnu vokalnu izvedbu. Flying Head je splitski groove/heavy metal bend, koji nastoji približiti žestoku glazbu široj publici mješajući rock, heavy metal, groove metal i progresive. Članovi benda su Dean (gitara), Foks (vokal), Toster (bas gitara) i Davor (bubnjevi).

Ove dvije grupe pridružile su se ostalim već ranije plasiranim bendovima te će nastupiti u polufinalnim večerima koje se održavaju 27. srpnja i 3. kolovoza:

petak, 27. srpnja – prvo polufinale:
Continuum, Split; Flying Head, Split; Riffovski, Split; pleSKA, Split; Flashback, Bjelovar

petak, 3. kolovoza – drugo polufinale:
Mr Wolf, Split; M.O.R.T., Sinj; Lažni brkovi, Split; One Possible Option, Rijeka; Podne Rogato, Dubrovnik

petak, 10. kolovoza – finale
petak, 24. kolovoza – svečano zatvaranje SRF-a

Muziku podržava