Počela prodaja ulaznica za koncert Deep Purple u Zagrebu

1502

Danas je počela prodaja ulaznica za koncert hard rock legendi Deep Purple, koji će se kako je već najavljeno održati 6. prosinca na zagrebačkom Velesajmu, u petom paviljonu. Ulaznica za treći koncert Purplea u Zagrebu iznosi 220 kuna, a može se nabaviti na uobičajnim prodajnim mjestima.

Montreux Jazz Festival, Royal Albert Hall, Melbourne Entertainment Centre, Blizzard negdje u Alpama, Tokyo, Rio, Olympic Hall u Moskvi, Cape Town, Bangalore, La Paz, Toronto i Kansas City. Što im je zajedničko? To su samo neka od mnogih mjesta na kojima je Deep Purple nastupio u zadnjih nekoliko godina. Samo čitanje toga popisa daje vam okvirnu sliku toga koliko ovaj bend djeluje na međunarodnoj razini. Deep Purple nije skupina komformista. Kod njih nikada nije bilo, i nikada neće biti, nikakvoga priklanjanja trendovima. Ono što od njih možete dobiti isključivo je vrhunska izvedba utemeljena na filozofiji zvuka: “glazba je na prvom mjestu”. Ta glazba dolazi iz same jezgre duha benda. U šezdesetima i ranim sedamdesetima opisivali su ih kao “napredne” i ” underground”, kad su donijeli svjesnu odluku napustiti “Hush” doba kako bi snimili ključni album “Deep Purple in Rock”.

“Fireball”, “Machine Head”, “Made in Japan” i “Who Do We Think We Are” brzo su uslijedili, a onda su obilježeni (zajedno s Zeppelinima i Sabbathom) kao predvodnici “Hard Rock” eksplozije. Otad je započelo postepeno razilaženje čuvenoga MK 2 (Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice). Ponovno okupljanje u osamdesetima kao “Perfect Strangers” zatreslo je svijet (opet) sa svježim pogledom na glazbu i hrabrom naljepnicom “ovo je Deep Purple”. To je doba završilo u neskladu. Najprije odlaskom Gillana, zatim Blackmorea a onda povratkom Gillana; zbunjujuće? Ne zapravo. Nakon rastanka, vidjevši to kao pravu priliku za povratak glazbi, dečki su pozvali Joe Satrianija, i on je s novoosvježenim bendom proveo najbolji dio godine “na cesti” prije nego se vratio vlastitim obvezama. Postavljen je temelj za najznačajniji sastav benda od ’69. Steve Morse bilo je jedino novo ime na popisu, a pitanje “Postoji li dress code?” (koje je postavio (nakon što je nekoliko lokalnih gaža potvrdilo kemiju), popločilo je put povratka humorističnog prezira kojeg bend ima prema tzv. “pozerima”.

Muziku podržava

Deep Purple nikada nisu namjeravali biti “rock zvijezdama”. Nazovite ih “klasicima” i oni će se nasmijati, strpljivo objašnjavajući kako nostalgija nije kreativni svijet. Naravno da su i oni imali teških vremena, no svaki su put iznikli jači. Sada vidite bend koji je profesionalan; pokazujući teksturu, dinamiku i humanost koja može proizaći samo iz onih rijetkih glazbenika koji su vrhunski profesionalci. Glazba Deep Purple-a evoluirala je organski u izražajnu zrelost, a rasprodani nastupi dovoljno govore o velikoj predanosti obožavatelja. Postoji mnogo ljubavi za one koje mnogi zovu “najvećima ikada”.

Ulaznice u prodaji od 29.10.

ZAGREB: INTEGRAL, DALLAS, AQUARIOUS, DINATON, ORFEJ, CROATIA RECORDS, DANCING BEAR, SIRIUS, MEMPHIS, NOTORIOUS, STUDENT, FERIAL, ROBERTO

VARAŽDIN: T-TOURS

ČAKOVEC: ADRIATOURS

KARLOVAC: FERIAL

OSIJEK: HOBBY TOURS

PULA: EPIDEMIJA MUSIC SHOP, MUSIC SHOP GIARDINI 13, DALLAS

POREČ: MUCH MUSIC SHOP

ROVINJ: MUSIC SHOP LINK

MEDVEJA: NEW SOUND

RIJEKA: DALLAS

ZADAR: MALTA

SPLIT: DANCING BEAR, DALLAS

DUBROVNIK: CULT

Muziku podržava