Nakon što smo istražili glazbena učilišta diljem zemlje, važno je znati da sviranje nije jedini način kako se može “živjeti glazba”. Ples je ništa manje važan element, a kroz podatke koje smo prikupili, svakako je daleko više zastupljen oblik edukacije. Niže vam donosimo popis plesnih škola u Hrvatskoj (lista se redovito ažurira, a ukoliko određena plesna škola nije na popisu javite nam na info@muzika.hr).

1. Plesni studio Banderillas

Mjesto: Zagreb (Šubićeva 20, Češki narodni dom)
Programi: standardni plesovi, latinoamerički plesovi i American style
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: 200kn za studente i srednjoškolce, 250kn odrasli (mjesečno za jedan termin od 90 minuta tjedno), 280 kn za dva termina tjedno (za sve), parovi 20% popusta

Mjesto: Zagreb
Programi: break dance, dječji plesni program, jazz dance, klasični balet, hip hop, suvremeni ples
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Liberdance je umjetnička organizacija koja se bavi edukacijom, produkcijom i postprodukcijom na području suvremenog plesa i kazališta. Edukacija se odvija putem studijske djelatnosti različitih plesnih sadržaja, plesnih produkcija (rad na plesnim predstavama i projektima većeg ili manjeg obima, različite prezentacije određenog sadržaja) te postprodukcije (organiziranje izvođenja predstava i projekata u vlastitoj produkciji i koprodukciji).

Mjesto: Zagreb
Programi: društveni tečaj, tečaj za mladence, latino, salsa, swing, tango, zumba
Broj polaznika: više od dvadeset tisuća polaznika
Cijena: cijene variraju od 180 do 450 kuna za mjesečnu članarinu, od 350 do 750 kuna za plesni tečaj te od 900 do 5000 kn za privatnu poduku

Plesni centar Zagreb okuplja školovane stručnjake za ples s učiteljskim plesnim licencama te članove nacionalne strukovne organizacije učitelja plesa Hrvatske.

Mjesto: Zagreb
Programi: jazz dance, klasični balet, hip hop, urban fusion dance, yoga pilates, suvremeni ples, zumba fitness, trbušni ples
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Plesni studio Escape je edukacijska plesna škola osnovana 2008. godine u Zagrebu s ciljem promoviranja plesne umjetnosti. Na čak pet atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, ova škola nudi raznovrsni program plesnih stilova pod vodstvom kvalitetnih i iskusnih pedagoga. Svake sezone za članove se organizira završna predstava u nekom od gradskih kazališta, koncertnih ili kino dvorana kako bi i i početnici mogli doživjeti iskustvo nastupa, scene i publike.

Mjesto: Zagreb
Programi: hip hop, urban fusion/commercial, jazz dance, break dance, MTV style
Broj polaznika: trenutno broje dvjestotinjak članova
Cijena: mjesečna članarina ovisi o tipu članstva, a varira između 120 i 350 kuna

Plesni studio Fusion nastao je spajanjem dva plesna studija, D-Vision i Keiko, u Zagrebu 2014. godine. U sklopu plesnog studija Fusion možete isprobati mnoge plesne stilove, a tečajevi su namijenjeni svima koji vole plesati, za dečke i cure starije od 6 godina. Plesni studio Fusion natjecao se na mnogim natjecanjima poput Inter Dance Fest-a u Sarajevu, Dance Fest-a u Novom Sadu, Kings of Style i HSDS-a u Zagrebu. Osim natjecanja u produkciji Fusion studija izvode se i ljetni, plesni komercijalni showovi na lokacijama u Istri.

Mjesto: Zagreb
Programi: društveni, standardni i latino-američki plesovi, salsa, dječji plesni tečaj, ritmika za djecu, zumba, ubrzani tečaj za mladence te privatna poduka
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: cijene variraju od 150 do 500 kuna, ovisno o programu

Iskusni i profesionalni instruktori s višegodišnjim iskustvom u podučavanju plesa i radu s ljudima omogućavaju uspješno svladavanje svih plesnih znanja i vještina.

Mjesto: Zagreb
Programi: plesni tečaj, dječji tečaj, tečaj za mladence, tečaj za treću dob, latin aerobic te individualna poduka
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Od 1998. godine škola djeluje pod imenom ŠPK “Harmony” Zagreb, a iste je godine otvoren i još jedam klub, ŠPK “Harmony” Varaždin. Polaznici ove škole državni su prvaci te natjecatelji na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima, a škola se osobito ponosi informacijom da njihove programe polaze trenutno najmlađi i najstariji sportski plesni par u RH.

Mjesto: Zagreb
Programi: društveni plesovi za odrasle, djecu i treću životnu dob, ritmika, tečaj za mladence
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Mjesto: Zagreb
Programi: nepoznato
Broj polaznika:  nepoznato
Cijena: nepoznato

Mjesto:  Zagreb
Programi: ritmika, show dance, suvremeni ples, step, klasični balet, pilates, korektivna gimnastika, zumba
Broj polaznika: svoj program provode s nekoliko stotina plesača
Cijena: nepoznato

Ova škola djeluje od 1994. godine. Posebna pažnja posvećuje se radu s predškolskim i školskim uzrastom po programu verificiranom od Ministarstva kulture i prosvjete RH. Plesna radioniva “Modus klub” je član Hrvatskog show dance saveza i redovito se natječe u sastavu show dance reprezentacije u tri dobne skupine.

Mjesto: Zagreb
Programi: plesna škola (svi društveni plesovi), zumba, salsa, hip hop, individualna poduka, ubrzani tečajevi za mladence…
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: ovisno o programu, cijene variraju od 120 do 370 kuna mjesečno

Jedan od prvih centara za društveni i sportsko natjecateljski ples u Hrvatskoj. Vrhunski sportski rezultati i najjače svjetske učiteljske licence voditelja, u kombinaciji s gotovo trideset godina iskustva u podučavanju plesa.

Mjesto: Zagreb
Programi: plesni tečajevi za početnike, latino, salsa, individualna plesna poduka, tečaj za mladence
Broj polaznika: godišnje educiraju između 500 i 700 polaznika
Cijena: ovisno o programu, cijene variraju od 200 do 4 tisuće kuna

Škola nosi ovo ime od 1994. godine, a za svoje polaznike i ostale organizira plesnjake. Djeluje na mnogo lokacija, među kojima su neke i izvan grada Zagreba, poput Svete Nedelje i Velike Gorice. Plesni klub Fredi jedan je od pokretača plesne scene u Hrvatskoj i mnogi su bivši članovi po završetku otvorili svoje plesne škole, a većina plesača iz velikih showova kao što je “Ples sa zvijezdama” također su bili polaznici ove škole. Također je dobar dio estradnih zvijezdi svoje osnove plesa i pokretanja na sceni svladao upravo u ovoj školi.

Mjesto: Zagreb
Programi: hip hop, breakdance, locking, popping
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Rad udruge se bazira najviše na urbanim plesnim stilovima te učestalim suradnjama s vanjskim pedagozima i uvođenjem raznih suvremenih plesnih stilova u cilju što opširnijeg obrazovanja članova udruge.

Mjesto: Zagreb
Programi: hip hop, house, funk, afrobeats, dancehall, breakdance, korektivna gimnastika
Broj polaznika: kroz pet godina djelovanja programe je završilo više od 700 polaznika
Cijena: prosječna cijena mjesečne članarine iznosi 200 kuna

Od početka djelovanja, klub nijednu godinu ne radi po ustaljenom principu jer je želja osnivača da se neprestano promoviraju nove ideje i pristupi u plesu. Plesači ovog kolektiva potiču se na free style koji čini bazu edukacije u ovoj školi. Dobro poznavanje stilova i proučavanje povijesti plesova kojima se bave od strane voditelja pokazuje izvrsne rezultate.

Mjesto: Zagreb
Programi: redovni tečaj salse, individualan tečaj, tečaj za mladence
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Centar djeluje dvanaest godina i prva je plesna škola salse u Hrvatskoj. Za cilj imaju podizanje plesne kulture i popularizaciju ovog rekreacijskog oblika sportske aktivnosti među svim dobnim skupinama. Instruktori su licencirani i akreditirani od strane međunarodne plesne organizacije UKA (United Kingdom Alliance of Professional Dance Teachers).

Mjesto: Zagreb
Programi: dijeli se na četverogodišnji osnovnoškolski program i četverogodišnju srednju školu
Broj polaznika: trenutačno školu pohađa 250 učenika i 90 polaznika pripremnih programa
Cijena: nepoznato

Škola suvremenog plesa Ane Maletić osnovana je 1954. godine na europskoj tradiciji modernog plesa, a nazivom odaje počast svojoj utemeljiteljici. Zahvaljujući svom specifičnom nastavnom planu i programu koji nudi, jedina je ovakva škola u Hrvatskoj. Od svog osnivanja do danas, škola je promicatelj suvremenog odgoja plesa prema učenju R. Labana i pristupu glazbi kroz pokret E. J. Dalcrozea, koje je Ana Maletić razradila uz vlastitu metodu. Tradicija škole prepoznaje se i u činjenici da njeni bivši učenici čine jezgru hrvatske suvremene plesne scene i plesne pedagogije.

Mjesto: Zagreb
Programi: dječje plesne radionice, tečaj društvenih plesova, tečaj latino plesova, privatne poduke za mladence
Broj polaznika: od osnutka plesne škole do danas registrirano je oko 250 polaznika
Cijena: ovisno o programu, cijene variraju od 120 do 150 kuna

Plesna škola Alegria otvorena je prije dvije godine, trenutno djeluje u Zagrebu i Slunju, a u planu za kraj rujna su tečajevi u Gospiću i Ogulinu. U kolovozu ove godine organizirali su Dance Nature festival u Rastokama pokraj Slunja u sklopu kojeg su održana tri događaja: Family Dance Nature, Salsa&Sensual Nature i Social Dance Nature.

Mjesto: Zagreb
Programi: početni i napredni plesni stupanj te plesna rekreacija
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Centar je osnovan 1999. godine. Ova škola ulaže u kvalitetu hrvatske mladosti, a organiziraju i najveće spektakle na ovim prostorima. Svjetski prvaci često dolaze raditi s njihovim polaznicima kojima žele priuštiti učenje od najboljih (A. Škufca – K. Venturini su četverostruki svjetski prvaci). Nude edukacije i izvan Zagreba – u Sesvetama, Jastrebarskom i Bjelovaru.

Mjesto: Zagreb
Programi: salsa, man styling, lady styling, bachata
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: ovisno o programu varira od 45 do 280 kuna

Plesni studio Fever osnovan je 2008. godine. Osnivač je Hrvoje Kraševac, vlasnik brojnih zlatnih medalja osvojenih na raznim plesnim natjecanjima koji je široj publici postao poznat nakon sudjelovanja u popularnom TV showu “Ples sa zvijezdama”. Djelatnost i cilj plesnog kluba je promocija i razvoj prvenstveno salse i srodnih plesova (bachata, kizomba, merengue, cha cha cha), kao i standardnih i latino-američkih plesova.

Mjesto: Zagreb
Programi: nepoznato
Broj polaznika:  nepoznato
Cijena: nepoznato

Zagrebački plesni centar (ZPC) središnja je institucija suvremenog plesa u Hrvatskoj. Uz osiguravanje adekvatnih radnih i izvedbenih uvjeta umjetnicima, glavne su zadaće Zagrebačkog plesnog centra programiranje visokoprofesionalnih plesnih predstava putem repriznih izvedbi, poticanje novih trendova u umjetničkoj produkciji, ostvarivanje suradnje na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, osnaživanje međudjelovanja između plesne scene i kulturne javnosti, educiranje mlade publike te bolje integriranje plesne umjetnosti u šire slojeve društva. Zagrebački plesni centar raspolaže trima studijima namijenjenim za pripremanje i izvođenje plesnih predstava, a prostor medijateke predviđen je za ostale programe kao što su tematski razgovori, predstavljanje novih projekata, simpoziji, novinske konferencije i drugo.

Mjesto: Zagreb
Programi: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Plesni centar Tala je neprofitna umjetnička organizacija čija je djelatnost popularizacija suvremenog plesa kod djece, mladeži i odraslih. Djeluje od 2000. godine. Osnivačice su Larisa Navojec i Tamara Curić, plesačice, koreografkinje i plesne pedagoginje. Članovi su Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade POGON te Hrvatskog centra ITI. Kroz svoj višegodišnji rad producirali su 18 profesionalnih predstava te četiri amaterske plesne predstave s polaznicima centra.

Mjesto: Zagreb
Programi: jazz, hip hop, balet, moderni ples
Broj polaznika: trenutno oko 500 plesača
Cijena: nepoznato

Plesni studio TransForm umjetnička je organizacija osnovana 2014. godine s ciljem edukacije djece i mladih urbanim i klasičnim plesnim tehnikama, kao i pružanje prilika za stvaranje iskustava iz raznih područja plesne umjetnosti. PS TransForm djeluje u svom vlastitom plesnom centru s dvije prostrane dvorane na adresi Zagrebačka cesta 194.

Mjesto: Zagreb
Programi: moderni freestyle ples, engleski valcer, bečki valcer, foxtrot, tango, samba, rumba, cha cha cha, jive, sala, bachata, kizomba
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: ovisno o programu, varira od 150 do 560 kn

Plesna škola La Tynko započinje sa radom 2015. godine s ciljem održavanja raznovrsnih plesnih tečajeva za sve dobne skupine od predškolske dobi do umirovljenika. Grupe su bazirane na manjem broju polaznika. Osim redovnih plesnih tečajeva dostupne su i indvidualne poduke kao i plesni show nastupi za različite prigode poput svadbi, teambuildinga, godišnjica i slično. Uz sve navedeno, organiziraju i dodatne radionice modernog trbušnog plesa, polinezijskog hula plesa i afro dancea te druge poduke, ovisno o preferencijama polaznika.

Mjesto: Zagreb
Programi: latinoamerički, standardni i društveni plesovi
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: varira ovisno o programu, od 170 do 300 kn

Plesna škola Spin je relativno mlada škola društvenih plesova koja je utemeljena u Zagrebu u prosincu 2004. godine. Imaju programe namijenjene i početnicima, naprednima te rekreativcima. Uz standardne tečajeve, pružaju i privatne poduke za one koji su više zainteresirani za individualni pristup, kao i mogućnost sudjelovanja na plesnim natjecanjima.

25. Plesna škola Diva

Mjesto: Zagreb
Programi: standardni i latinoamerički plesovi, zumba fitness, Diva dance healing, Tečajevi za mladence, trbušni ples, irski ples
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: varira ovisno o programu, od 40 do 300 kn

Smještena na istočnom dijelu grada, plesna škola Diva posluje od 2001. godine. Ime je dobila po osnivačima Davoru i Vesni Bilman, nekadašnjim prvacima Hrvatske u 10 plesova (5 standardnih i 5 latinoameričkih). Vesna je ujedno i trenutna direktorica i voditeljica ove plesne škole, a svoje je dugogodišnje iskustvo prikupljala na različitim seminarima, radionicama i edukacijama, kao i aktivnim sudjelovanjem na plesnim natjecanjima u ulozi natjecaljice, učiteljice i sutkinje.

Mjesto: Zagreb
Programi: jazz dance, hip hop, break dance, ritmika i balet, kreativni ples, theatre jazz, MTV dance, jazz funk, comteporary jazz, plesna tehnika, vježbanje za odrasle
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Osmijeh je umjetnička organizacija osnovana 1998. čiji je cilj razvoj kretivnosti, plesnog stvaralaštva i edukacije djece, mladih i odraslih. Osnivač i umjetnički voditelj je Ivana Mavrin, profesorica psihologije, koreograf i plesni pedagog kojoj je cilj educirati djecu i mlade u raznim suvremenim plesnim tehnikama i stilovima na jedinstven način kroz poticanje kreativnosti i jačanje samopouzdanja. Uz standardne tečajeve, nude i vikend radionice na kojima se polaznici imaju priliku družiti s domaćim i stranim poznatim plesačima, pedagozima, koreografima i glumcima. Imaju posebno razrađene programe za djecu od 5-10 godina, zatim za djecu i mlade od 10-15 godina te, na koncu, i profesionalni plesni program za plesače od 15 godina nadalje.

Mjesto: Zagreb
Programi: street style(hip hop, MTV Jazz, Popping, Breakdance), oriental bellydance (belly dance, belly cabaret, american tribal style), Burlesque Cabaret (New Burlesque, Cabaret, Jazz dance)
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Paradox je umjetnička organizacija pod vodstvom Gorana Goričaneca. Okuplja plesače, koreografe, pedogage i stručnjake ostalih djelatnosti vezanih za plesnu umjetnost, koji polaznicima pomažu da, uz učenje plesnih vještina, nauče i izražavati svoju kreativnost i individualnost. Uz redovne tečajeve raznolikih sadržaja, Paradox nudi i stručna predavanja i seminare, kao i organizirane plesne nastupe za članove Udruge.

28. Tango Zagreb

Mjesto: Zagreb
Programi: argentinski tango
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Tango Zagreb jedna je od prvih plesnih škola u Hrvatskoj koja se bavi isključivo argentinskim tangom. Školu vode njeni osnivači, Tajana Burget Casas i Zrinko Maloseja, zajedno s Oskyjem Casasom (Argenticem sa zagrebačkom adresom) i Anom Lovrić. Uz njih je tu još i tim mladih instruktora iz Hrvatske s dugogodišnjim iskustvom u plesanju i podučavanju tanga. Svje su znanje stjecali isključivo s najvećim učiteljima argentinskog tanga te provođenjem beskonačnih sati na plesnom podiju.

Mjesto: Zagreb
Programi: klasični balet, narodni plesovi
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Od svog utemeljenja 1949. godine, Škola djeluje kao strukovna umjetnička škola čiji je obrazovni profil kadrova namijenjen potrebama kazališnih kuća, profesionalnih ansambala i televizije te kvalitetnom obrazovanju baletnih pedagoga. Od 1983. Škola djeluje i kao Odjel za narodne plesove. Njen se program ostvaruje kroz tri obrazovna nivoa: predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. U zadnjem stadiju, učenici se opredjeljuju za klasični balet ili narodne plesove.

Mjesto: Zagreb
Programi: klasični balet, suvremeni ples
Broj polaznika: oko 250 učenika i polaznika predškolskih programa
Cijene: nepoznato

Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje je državna umjetnička plesna škola koja provodi predškolsko i pripremno obrazovanje iz klasičnog baleta i suvremenog plesa te srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje scenskog plesača. Nastava se provodi prema Planovima i Programima propisanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i to na tri lokacije: Zagorska (sjedište škole), OŠ Špansko Oranice i OŠ Tituš Brezovački. Nastavu održava ukupno 35 učitelja i nastavnika plesnih i glazbenih predmeta.

Mjesto: Zagreb
Programi: plesni tečajevi za djecu i mladež, plesni pilates za djecu, grupa scenskog pokreta, hip hop, plesni tečajevi za tinejdžere i za odrasle (bečki i engleski valcer, cha cha cha, blues, samba, rumba, disco fox, foxtrot, rock and roll)
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Narodno sveučilište Dubrava nudi raznolike plesne sadržaje i tečajeve za sve uzraste, a naročito se fokusiraju na radionicama i treninzima za djecu i mlade. Pružaju, primjerice, programe s plesno-glazbenim igrama za razgibavanje i razvijanje svijesti o pravilnom držanju tijela, uključujući vježbe koordinacije, prostorne orijentacije, ravnoteže i pažnje. Uz to se fokusiraju na to da kroz plesnu, scensku i dramsku umjetnost oslobode kreativnost kod polaznika te osvijeste važnost fizičkog kretanja i treninga od najranije dobi.

Mjesto: Zagreb
Programi: zumba, lady fitness, yoga, tečaj plesa, mommy fitness, pilates, individualna poduka
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: ovisno o programu, od 150 do 1900 kn

Royale se bavi podučavanjem društvenog plesa za odrasle i djecu te ujedno organiziraju ubrzane tečajeve za mladence kao pripremu za prvi ples. U svoje su programe uključili i vježbanje joge, ali i zumbu; nude program i mommy fitnessa kako bi plesne aktivnosti omogućili i približili i mamama s malim bebama. Plesne korake i tehnike podučavaju voditelji sa stručnim diplomama i s velikim plesačkim iskustvom.

Mjesto: Zagreb
Programi: engleski i bečki valcer, cha-cha, foxtrott, rumba, saumba, mambo, blues, rock&roll, twist, jive, swing, disco fox, charlestone, argentinski tango, salsa, bachata, kizomba, zouk, merengue…
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: 130-200 kn

Studentski centar u Zagrebu, uz brojne ostale sadržaje, edukacije i tečajeve, nudi i plesne programe koji se održavaju u studentskim domovima Cvjetno i Stjepana Radića. Poduka je namijenjena i početnicima i naprednima, a obuhvaća raznovrsne društvene, standardne i latinoameričke plesove te seminare o plesnim tehnikama.

Mjesto: Zagreb
Programi: plesnoritmički odgoj za djecu
Broj polaznika: nepoznat
Cijene: nepoznato

Plesni studio SAM-SA otvoren je već 20 godina na području Zagreb, a ovo je druga školska godina kad provode program plesne kulture uređen kao udruga. Dosad su surađivali s brojnim udrugama za djecu, kao i školama na području Zagreba. U svom radu koriste kreativne i djeci primjerene principe i metode rada koje se oslanjaju na dugogodišnje iskustvo u plesnom odgoju i obrazovanju kojeg posjeduju njihovi instruktori. Cilj rada je osnažiti samopouzdanje i razvijati dječju kreativnost kroz plesnu umjetnost, pomažući pritom najmlađima da osnaže i ostvare svoje tjelesne i mentalne potencijale. Program njihovog rada odobrila je Agencija za obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Mjesto: Zagreb (različite lokacije)
Programi: rekreacija za roditelje, školske plesne grupe različite dobi
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Plesni punktovi Zagreb rade više od trideset godina pod umjetničkim vodstvom Tihane Škrinjarić kojia ih je osnovala i vodila do 2005., dok je od 2005. umjetničko vodstvo preuzela njena dugogodišnja plesačica i plesna pedagoginja Ivona Perkov. Plesni punktovi Zagreb organizirani su za sve one koji vole ples, glazbu i ritam te koji se žele razgibavati i vježbati svoje tijelo kroz plesne korake i tehnike.

Mjesto: Zagreb
Programi: društveni plesovi (disco fox, salsa, bachata, blues, valceri, cha cha, dvokorak…), prvi ples, plesna rekreacija
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: 130-200 kn

Top Step radi s manjim grupama gdje je pristup više individualan i gdje se pojedinac teže može izgubiti u masi; cilj je stvoriti ugodnu i domaću atmosferu u kojoj će se s lakoćom i zabavom učiti prvi ili oni napredniji plesni koraci. U ponudi imaju i privatne poduke, a kroz raznovrsne plesne avanture polaznike vodi njihovih 5 stručnih instruktora: Kasia Šturlan, Filip Debelec, Ana Lovrić te Marta i Tea.

Mjesto: Zagreb
Programi: Ritmika i ples (za predškolski uzrast), početni i napredni programi suvremenog plesa, klasičnog baleta i lirskog jazz dance-a (mlađi i stariji osnovnoškolski uzrast), Ansambl PS Lepeza i rekreativni balet za odrasle
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Plesni studio Lepeza djeluje još od 1994. godine pod umjetničkim vodstvom Vladimire Vrhovšek, koja je svoj rad posvetila dječjem plesnom izrazu, scenskom pokretu i plesu, kao neizostavnom elementu izražavanja djece. Danas se Studio Lepeza razvija pod vodstvom Ide Škof, koja je i sama prva plesačka iskustva stekla u Lepezi te nakon završene Škole suvremenog plesa i stručnog usavršavanja na raznim plesnim seminarima svoje znanje prenosi na mlade plesače. U svojim programima njeguju različite plesne izraze: klasični, suvremeni i jazz dance. Sa svojim programom redovito nastupaju na Susretima plesnih grupa-Zagreb, Treps Festivalu-Zagreb, Danima Silvije Hercigonje-Zagreb, Plesokazu-Varaždin, Susretu mladih u Splitu, Karlovcu i Sisku, Festivalu jednakih mogućnosti i ostalim prigodama.

Mjesto: Zagreb
Programi: Bachata Sensual & Fusion, Bachata lady styling i Stron & Sensual workout
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: Bachata Sensual & Fusion 210,00kn, Bachata lady styling 150,00 kn i Stron & Sensual workout 2xtj 250,00kn; 3xtj 280,00kn

Kristina Mikolčić (osnivačica i voditeljica studia) više od 20 godina živi kroz pokret i ritam, a kao instruktorica plesa i fitnessa uči uspješne i ambiciozne ljude kako da se zaljube u ples, kretanje i zdrav lifestyle i na taj način naprave veliki korak prema svojim životnim ciljevima. U svojem studiju održava tečaj Bachate – ples koji se pleše u paru, cure i dečki; Bachata lady styling program fokusiran na žene i na postizanje plesnog samopouzdanja, ženstvene kretnje te styling ruku te Stron & Sensual workout koji kombinira ples, vježbanje s rekvizitima i vlastitim tijelom.

39. Športsko-plesni klub Optimus

Mjesto: Zagreb
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Pod vodstvom Ankice i Rade Janjića 2008. godine osnovan je Sportski plesni klub “Optimus”. Primarno je riječ o sportskom klubu s naglaskom na kvalitetno razvijanje sportskoga plesa. Članovi kluba nastupaju u popularnoj emisiji “Ples sa zvijezdama” , gdje u najboljem svjetlu nastoje predstaviti sebe, klub i svoje plesno-umjetničke sposobnosti.

40. Plesni centar Pučkog otvorenog učilišta Zagreb

Mjesto: Zagreb
Programi: dječje plesne radionice, suvremeni ples, jazz dance, hip-hop, break dance, rekreacija: Pilates Fit, Pilates Stott

Plesni centar Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje više od 30 godina. Dječje radionice namijenjene su djeci koju glazba pokreće na plesne improvizacije i stvaranje vlastitog plesnog izričaja. Pilates Fit – funkcionalni trening za razvoj snage, fleksibilnosti, koordinacije, ravnoteže i mišićne izdržljivosti. Pilates Stott metoda – vježbanje klasičnih pilates vježbi osmišljenih prije 70 godina, modificiranih na način koji zadovoljava individualne tjelesne, zdravstvene i fiziološke potrebe.

Mjesto: Sesvete
Programi: pole dance, mommy fitness, tečaj društvenih plesova, ubrzani tečaj za mladence, plesna poduka za djecu, latino rekreacija, chairdance
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: 180 – 1800 kn, ovisno o programu

Predsjednica i inicijatorica Plesnog studija Sesvete je Marijana Kovčalija, diplomirana sociologinja i dugogodišnja plesačica latinoameričkih, standardnih plesova, ple dance-a i trbušnog plesa. Plesom se počela baviti u desetoj godini života, a poznata je kao uspješna natjecateljica brojnih inozemnih i domaćih plesnih natjecanja te asistentica i voditeljica u brojnim školama. U svom studiju nudi mogućnost učenja plesnih vještina, rekreaciju, vježbanje i širenje novih znanja na području same znanosti o plesu.

Mjesto: Karlovac
Programi: MTV jazz, show dance, suvremeni ples, ritmička gimnastika, ballet fitness i klasični balet
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Plesni klub st.ART neprofitna je organizacija osnovana 2016. godine. Osnivač i umjetnički voditelj plesnog kluba je Sanja Tek. U cilju im je intenzivni rad na stvaranju kvalitetnih plesača i koreografija, sudjelovanje na plesnim nastupima, plesnim produkcijama, susretima, festivalima i natjecanjima na području Republike Hrvatske i šire, podučavanje različitih plesnih stilova.

Mjesto: Karlovac
Programi: salsa, bachata, zumbathon, kizomba…
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Udruga za ples i rekreaciju River Dance Karlovac osnovana je s ciljem promicanja, razvijanja, unaprijeđenja i organiziranja plesa i plesne rekreacije za djecu, male i odrasle. Kroz ples i rekreaciju cilj udruge jest potaknuti zdrav stil života, unapređivati društvene vještine i aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, socijalnu uključenost osoba s invaliditetom te razvijati plesnu i urbanu kulturu.

Mjesto: Karlovac
Programi: hip hop, breakdance, dječji plesni program, društveni plesovi, svadbene svečanosti, salsa
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Mjesto: Karlovac
Programi: hip hop, breakdance, dječji plesni program, društveni plesovi, svadbene svečanosti, salsa
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Početkom akademske godine 2014./2015. Osnovana je studentska plesna sekcija pod nazivom twist, spin & dance s ciljem promocije i organizacije plesa u svrhu rekreacije i promicanja zdravih stilova života. Incijatori ideje su studenti Veleučilišta u Karlovcu koji plešu ili su se aktivnije bavili plesom sa željom da nastave prakticirati tu aktivnost u akademskoj zajednici. Kroz djelovanje želja je uključiti sve zainteresirane studente Veleučilišta u Karlovcu i osobno ih potaknuti na aktivnost sudjelovanje u životu lokalne zajednice te na uključivanje u društvena događanja.

Mjesto: Karlovac
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Mjesto: Sisak
Programi: ritmika i ples (predškolski i niži školski uzrast), modern jazz dance (školski uzrast, srednjoškolci, 20+ i 40+ skupine), total body sculpt, total fit
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Mjesto: Varaždin
Programi: plesna škola za djecu, za mlade, odrasle i starije; zumba i individualna plesna poduka
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Mjesto: Varaždin
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Mjesto: Varaždin
Programi: standardni, društveni i latinoamerički plesovi
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: 40

Plesni studio Latino osnovao je davne 1998. godine Danijel Salinović koji se, u tom periodu, posvetio podučavanju plesnih vještina svim generacija. Stavlja fokus na društvene, standardne i latinoameričke plesove, dok njegov klub djeluje diljem Međimurja, Koprivnice i Varaždina. Plesni studio Latino također je, kroz vlastito djelovanje u javnim nastupima, pomogao i u prikupljanju financijskih sredstava za najpotrebitije članove zajednice.

Mjesto: Varaždin, Osijek, Vinkovci
Programi: engleski/bečki valcer, samba, cha-cha, rumba, paso doble i jive, salsa, rock and roll, tango…
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Plesni klub D&D osnovan je 1999. s ciljem promoviranja društvenog, ali i sportskog plesa. Napornim radom i trudom stvorili su novu generaciju mladih plesača kojima je tad bilo 7-8 godina, a od kojih su danas neki prvaci RH u standardnim i latinoameričkim plesovima. Klub se danas sastoji od natjecateljskih sportsko-plesnih parova svih uzrasta.

 Mjesto: Osijek
Programi: standardni i latino-američki plesovi, jazz dance, modern dance te razne dječje plesne radionice i rekreacijske skupine (tae-bo, aerobik)
Broj polaznika: dosadašnjim radom škola je okupila dvjestotinjak plesača i plesačica od navršene četiri pa sve do četrdesete godine života
Cijena: nepoznato

Plesni klub Broadway osnovan je 2007. godine u svrhu promicanja plesne kulture i sporta na području grada Osijeka i okolice.

Mjesto: Pula
Programi: društveni, latino i caribbean plesovi, kizomba, salsa jam (plesna rekreacija), priprema za prvi ples, sportski ples, plesne vikend radionice i individualni sati
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Plesni Centar “Studio” je klub koji se bavi podukom društvenih, latino i caribbean plesova, kao i organizacijom raznih evenata i odlazaka na plesne edukacije. Osnovan je u veljači 2008. godine, nakon dugogodišnjeg rada i suradnje s drugim plesnim klubovima. Rosemarie i Fabris poznati su istarski plesni par koji surađuje još od 1998. godine. Aktivni su kao vanjski suradnici Stelliuma i Art danceam a 2006. godine dobili su licencu za poseban plesni program Salsa Jam.

54. Plesni studio Pirueta Medulin

Mjesto: Medulin
Programi: Ples i rekreacija za djecu, mlade i odrasle, ritmika, balet, jazz dance, suvremeni ples, zumba kids
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Mjesto: Pula
Programi: ples i rekreacija za djecu, mlade i odrasle, hip hop, MTV style (street jazz), contemporary, break dance, plesna rekreacija i dr.
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Mjesto: Pula
Programi: latinoamerički plesovi (rumba, cha cha cha, paso doble, jive, mambo, salsa, ruban – rumba, pachanga, cumbia, merengue, bachata…), kizomba, društveni plesovi (valceri, foxtrot plesovi), argentinski tango i milonga
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Plesni studio Rosso Latino osnovan je 26.9.2011. kao potreba i slijed višegodišnjih edukativnih, stručno teorijsko studijskih i plesnih aktivnosti. U svom radu populariziraju latinoameričke i društvene plesove te kizombu i argentinski tango. U svoj rad uključuju sve dobne skupine (od djece do umirovljenika), a prvenstveno osnovnoškolce i mladež. Surađuju s domaćim i stranim srodnim organizacijama u svrhu poboljšanja prenošenja plesnih tehnika znatiželjnim polaznicima. Verificirani voditelji plesnih tehnika su Zlatko Lasek i Manuela Mišan.

Mjesto: Rijeka
Programi: salsa, bachata, kizomba
Broj polaznika: nešto više od 400 u zadnje dvije godine
Cijene: nepoznato

Plesni centar ”Mimbao” stvoren je 2014. godine, s ciljem širenja i promoviranja afro-kubanske kulture te plesova kao što su salsa, bachata, kizomba, merengue i cha-cha. U sklopu samog centra provode se tečajevi salse te vikend radionice. U suradnji sa Studentskim centrom održan je i besplatan tečaj salse na kojem je sudjelovalo nešto više od 150 učenika i studenata. Instruktori su dogogodišnji plesači salse te iza njih stoje već nebrojeni nastupi diljem Primorsko-Goranske županije i okolice.

Mjesto: Rijeka
Programi: valcer i foxtrot, tango, salsa i bachata
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Program škole sastavljen je prema najvišim međunarodnim standardima struke, koristeći iskustva i metode učenja sa školovanja u najboljim školama u Ujedinjenom Kraljevstvu. Stručnjaci plesne škole Dansel i dalje kontinuirano rade na vlastitom usavršavanju u struci, praćenjem trendova u svijetu, nazočnošću na seminarima i kongresima kako bi škola zadržala stečenu reputaciju te i dalje ostala sinonimom za kvalitetu poduke na ovim prostorima i šire.

Mjesto: Rijeka
Programi: osnove ritmike, osnove baleta, balet, jazz dance, show dance, karakterni plesovi, contamporary i musical
Broj polaznika: godišnje oko 70 plesača
Cijena: 250 kuna mjesečno

Društvo za ples i rekreaciju Rotondo jedna je od najstarijih i najtrofejnijih plesnih udruga grada Rijeke. Svi plesni pedagozi u Rotondu baletno su educirani, a svoje iskustvo i nadarenost koriste za stvaranje koreografija koje Rotondo čine tako prepoznatljivim.

Mjesto: Zadar
Programi: tečajevi društvenog plesa za djecu i odrasle, line dance, tečajevi za mladence, sportski ples, argentinski tango
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Zlatka Badel licencirana je učitelja plesa Plesnog kluba Samba, Hrvatskog športskog plesnog saveza i organizacije Imperial Society of Teachers of Dancing u Londonu. Nakon četverogodišnjeg školovanja i stjecanja plesnih diploma u Londonu, vraća se u svoj rodni grad Zadar, gdje uspješno vodi Plesnu školu Samba već punih 32 godine. Ova škola nudi širok spektar plesnih aktivnosti za djecu i odrasle, od tečajeva standardnih i latinoameričkih plesova do sportskog i rekreativnog plesa.

Mjesto: Split, Trogir, Podstrana
Programi: skakavac, bachata, salsa, tango, zumba, reggaeton, dancehall, belly dance, MTV dance, plesni vrtić
Broj polaznika: nepoznato
Cijene: nepoznato

Centar plesa najveća je plesna udruga u Dalmaciji. Djeluje u Splitu, Solinu, Trogiru i Kaštelima. Centar plesa okuplja plesne klubove koji surađuju na promociji plesne kulture u Dalmaciji kroz plesnu poduku i organizaciju plesnih evenata.

Mjesto: Split
Programi: sportski ples, plesna škola za djecu, plesna škola za odrasle, poduka za mladence
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Plesni klub osnovan je 1996. godine, član je međunarodnog udruženja World Dance Sport Federation te djeluje na četiri lokacije u gradu.

Mjesto: Split
Programi: salsa, lady salsa, bachata, tango, lady tango, MTV Showdance, plesni vrtić, belly dance, dancehall, reggaeton, zumba fitness
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Centar plesa djeluje u sklopu ŠC Gripe, gdje u preuređenim prostorijama nekadašnjeg diska Masters sada postoje čak tri plesne dvorane, ali i na udaljenim lokacijama – u Carpe Diemu u Vukovarskoj te u Solinu u Guliver energiji.

Mjesto: Split
Programi: plesni vrtić, ples za djecu, latino show, sportski ples, zumba fitness, combo fitness, tečaj za mladence
Broj polaznika: do 15 polaznika u svakoj grupi
Cijena: ovisno o programu varira od 200 kn do 3 tisuće kuna

Plesni klub Lambada osnovan je 2013. godine s ciljem promicanja plesne kulture u Splitu i okolici. Član je Hrvatskog sportskog plesnog saveza i Splitskog saveza sportova. Ova plesna škola u siječnju će napuniti pet godina. Organizatori su najvećeg međunarodnog plesnog natjecanja – Split dance open – koje okuplja oko tisuću plesača i plesačica iz Hrvatske i inozemstva i koje će se održati u studenom ove godine.

Mjesto: Split
Programi: plesni vrtić, sportski ples (standardni i latinsko-američki plesovi), show dance, društveni plesovi za odrasle, aerobic, individualna poduka
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: ovisno o programu varira od 100 do 180 kuna

Mjesto: Split
Programi: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato
Cijena: nepoznato

Plesni klub Mambo osnovao je 1992 g. Tomo Mutarella Ome, trener sportskih i društvenih plesova. Članovi plesnog kluba su kontinuirano osvajali sva vodeća mjesta na plesnim natjecanjima pa se tako tijekom svog rada klub može pohvaliti plesnim titulama: nekadašnji viceprvaci europe u kategoriji mambo i salsa, na svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji trećim mjestom, finalisti europskog prvenstva u kategoriji tango argentino uz niz rezultata na državnim prvenstvima.

Mjesto: Split
Programi: Plesni program obuhvaća tri kategorije: plesni vrtić (3-6 god.), natjecateljske grupe (djeca 7-11 god., juniori 12-15 god., seniori 16 god. pa nadalje) te plesna rekreacija za odrasle
Broj polaznika: klub ima stotinjak članova raznih uzrasta od tri do pedesetak godina
Cijena: ovisno o programu, cijena mjesečno varira od 150 do 200 kuna

Plesni studio Clique osnovan je 2015. godine i upravo kreće s trećom plesnom sezonom, ove godine na dvije lokacije (Sucidar/Dragovode). U ovom se studiju prvenstveno podučava hip hop i house te osnove ostalih street, funk i klupskih plesova. Njeguje se individualan pristup u radu s djecom, a potiče se i socijalizacija socijalno ugrožene djece (program MI Centra za socijalnu skrb).

Mjesto: Split
Programi: osnove klasičnog i modernog baleta za djecu, rekreativna gimnastika s osnovama pilatesa za odrasle
Broj polaznika
: nepoznato
Cijena: nepoznato

Baletni studio Školjkica djeluje od 1991. godine i okuplja djecu školskog i predškolskog uzrasta. Rad se zasniva na osnovama klasičnog baleta, ali se uz to uvježbavaju i razne koreografije na dječju i modernu glazbu. U proteklim godinama članice studija redovito nastupaju na Dječjem splitskom festivalu gdje kao plesna skupina prate pjevače.

Mjesto: Split
Programi: salsa, reggaeton, zumba
Broj polaznika:  nepoznato
Cijena: nepoznato

Udruga Salsa Studio Split (ex. Plesni centar Tango) djeluje od 2003. godine, a oformila ju je grupa entuzijasta i plesnih zaljubljenika u karipsku muziku i ples na čelu s Boškom Marijanom, višegodišnjim salsa reprezentativcem. Instruktori koji podučavaju u SS Split su višegodišnji treneri s međunarodnim natjecateljskim iskustvom.

Mjesto: Dubrovnik
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Mjesto: Dubrovnik
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

Mjesto: Dubrovnik
Programi:
Cijene: nepoznato
Broj polaznika: nepoznato

14 Shares