Pjesma The Beatlesa putuje do zvijezde Sjevernjače

1785

Jedna od najboljih pjesama u ukupnoj pjesmarici The Beatlesa “Across The Universe“, doživjet će i istinsku materijalizaciju – bit će otposlana (pazite sad) 400.000.000.000.000.000.000.000 (četiri kvadrilijuna) kilometara u svemir.

Intergalaktičko emitiranje klasika s albuma “Let it Be” (1970.) obavit će, dakako, NASA, koja će ispaliti pjesmu do Polarisa (Sjevernjače, navigacijske zvijezde) 4. veljače.

Putovanje ovog klasika Lennona i McCartneya brzinom svjetlosti trajat će oko 431 godinu, uz stizanje na cilj oko godine 2439. Ukoliko signal s pjesmom pogodi Sjevrnjaču i vrati se nazad na Zemlju, to bi se trebalo dogoditi oko 2870. godine.

Muziku podržava

Paul McCartney, razapet između brakorazvodnih parnica i nagrada za životno djelo, izjavio je: “Čudesno! Bravo NASA! Pošaljite moje tople pozdrave vanzemaljcima. Svako dobro, Paul”.

Lennonova udovica Yoko Ono pak, vidi ovo kao ‘početak novog doba u kojem ćemo komunicirati s milijunima planeta uzduž i popreko svemira’.

Organizator projekta je Martin Lewis, koji je proglasio 4. veljače danom “Across The Universe”. Tog dana je, inače, prije točno 40 godina, pjesma i snimljena u Abbey Road studiju u Londonu.

Muziku podržava
Stisni