Phil Anselmo i rasizam: “Svi moji heroji iz prošlosti su Židovi… glavu sam obrijao zbog Mikea Tysona”

domination
1403

Koliko puno se pričalo o ovogodišnjem Dimebashu. Koliko metal glazbenika
koristilo je situaciju da kritiziranjem Phila Anselma pokažu koliko su
liberalni i puni ljubavi. Koliko tipkovnica je izlizano komentirajući
zaslužuje li takva metal legenda da ga se uopće gleda kroz ikakvu drugu
prizmu, osim one – rasističke.

Nekakve čudne isprike da je to interna fora jer su pili bijelo vino i jako se napili dosta brzo je srezana snimkama Robba Flynna (koji je kasnije čak i pjesmu posvetio toj priči), pa je Anselmo morao zaroniti puno dublje u besmisao današnjih medija, u senzacionalizam, u bizaran smisao za humor i činjenice da su mu uzori, idoli, pa čak i članovi bendova redovito ljudi koji spadaju u manjine koje su se osjećale uvrijeđeno.

Jedan od zadnjih intervjua (barem je sam tako najavio) odrađen je s Decibel Magazine gdje je obećao sebi i drugima da je ovo zadnji puta da priča o tome i da se opravdava i da će u narednih nekoliko godine učiniti sve da ga slušamo samo na pozornici i da se još jednom sjetimo kako je on prvenstveno muzičar i to u žanru koji će zauvijek biti podosta kontroverzna i nesigurna sredina.

To što sam napravio je uvredljivo i odvratno jer je povrijedilo ljude, ali me srce boli ako netko misli da sam rasist! Svatko tko me zbilja zna, zna da je to smiješno. Ali ispričavam se svim židovskim prijateljima, suradnicima i ostalim bendovima.

Muziku podržava

Ne znam kako to nitko nije spomenuo, ali svi moji heroji iz prošlosti su Židovi – Mel Brooks, Rod Sterling… Prvi put kad sam obrijao glavu, bilo je to zbog Mikea Tysona, a ‘Mouth For War’ je napisana o Jamesu Toneyu!

Nikada nisam napisao rasistički tekst u karijeri. Sigurno sam rekao neke kontroverzne stvari, ali to je škola žanra u kojem se nalazimo. Ako želite sigurno utočište, morat ćete otići u nekom drugom smjeru. U naše vrijeme, ako ti se nije sviđalo nešto što je netko rekao – jednostavno si promijenio program…

Jesam li to trebao napraviti – naravno da ne! Bih li to povukao natrag – naravno da bih! Ali moj smisao za humor je taman, a moja narav nagla i promjenjiva i zato sam tako reagirao”.

Decibel su odlučili cijeli intervju podijeliti s online svijetom, pa pročitajte i odlučite sami

Muziku podržava