Peter Hook objavljuje Joy Division memoare

Muzika.hr
1207

Peter Hook će objaviti memoare u kojima će opisati godine provedene na mjestu basiste u bendu Joy Division.

Knjiga nosi naziv “Unknown Pleasures: Inside Joy Division” i bit će dostupna na britanskom tržištu od listopada ove godine.

“Svojim jasnim, nesuzdržanim stilom, Peter Hooky Hook će nam ispričati priču o životu sa Joy Division” stoji u priopćenju izdavača Simona & Schustera.

Muziku podržava

Dio knjige bit će posvećen suicidu pjevača benda Iana Curtisa na kojeg se često gleda kao na ‘intelektualno’.

Za Petera i ostale članove grupe, Ian je bio samo jedan od momaka” tvrdi izdavač otkrivajući da se osim toga u knjizi mogu pronaći detalji ‘o odnosima unutar benda, njihovim probama i snimanjima, kao i portreti osoba koje su vitalni dio priče o Joy Division.’

Hook je, kako prenosi list Guardian, mišljenja da su u prethodnim knjigama o grupi ‘iskrivljene brojne činjenice’: “Te knjige su pisali ljudi koji nisu bili ni blizu benda. Nadam se da će ova knjiga ostaviti na miru moje Joy Division demone. Onda ću moći smiriti i svoje New Order demone. I onda ću se odmoriti.”

Proteklih godina, Hookovi odnosi s ostalim članovima benda su se pogoršali i danas su praktično nepostojeći. Gitarist Bernard Sumner je bijesan zbog činjenice da Hook sa svojim bendom The Light izvodi pjesme Joy Divisiona: “Čitav život smo potrošili da budemo grupa s principima i idealima, i ovo što Hook radi je protiv svega za što smo se zalagali” dodajući da je Hook ranije smatrao da su te pjesme ‘depresivne’.

Hook je na ovu tvrdnju odgovorio da od Sumnera nije tražio dozvolu za sviranje tih pjesama uživo jer bi mu ionako rekao ‘da odjebe’.

Hookova nova knjiga teško će olabaviti vrlo zategnute odnose, zaključuje Guardian.

Muziku podržava