Pearl Jam, Coldplay, Stonesi i Shakira za početak Google Musica

Muzika.hr - Glasno i jasno!
813

16. studenog u Sjedinjenim Državama pokrenuta je dugoočekivana usluga i on-line trgovina Google Music. Njezino otvaranje pratile su i ekskluzive The Rolling Stonesa, Coldplaya i Pearl Jama.

Servis Google Music nudi kombinaciju streaminga, downloada, uploada i društvene mreže: pjesme se mogu kupovati, slušati, dijeliti s prijateljima i prodavati.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo da odsad možete kupiti milijune pjesama na platformi Android Market te druge sadržaje poput filmova i knjiga” objavio je direktor Paul Joyce, a sve je to moguće jer je kompanija Google potpisala ugovore s tri od četiri velike kuće (Universal, EMI i Sony Music, izostao je Warner Music) i velikim brojem nezavisnih izdavača te tako omogućila prodaju 13 milijuna pjesama.

Muziku podržava

Moguće je kupiti pojedinačne pjesme ili cijele albume, bilo s računala ili uređaja pogonjenih Androidom. Pjesme se odmah dodaju vašoj kolekciji, automatski sinkroniziraju na svim uređajima koje koristite za reprodukciju i dostupne su bez obzira gdje se nalazili. Ako korisitite društvenu mrežu Google+, moći ćete jednom besplatno pustiti kupljenu pjesmu svojim kontaktima.

Pokretanje servisa pratile su i poneke ekskluzive: nikad objavljeni live album The Rolling Stonesa “Brussels Affair” iz 1973. s besplatnim singlom “Dancing with Mr. D”, besplatna snimka pet pjesama uživo s koncerta Coldplaya u Madridu, album uživo koji je Pearl Jam snimio u Torontu, zatim prvi singl s novog albuma Busta Rhymesa “Why Stop Now”, Shakirin EP uživo iz Pariza i još mnogo toga, nove i neobjavljene albume Dave Matthews Banda i još mnogo toga.

Cijene pjesama kreću se od 69 centi do 1,29 američkih dolara bez DRM zaštite od kopiranja, a prema najavama Google će svakoga dana ponuditi besplatno ‘skidanje’ jednog albuma.

Google Music ograničen je na tržište Sjedinjenih Američkih Država i nije poznato kada će biti dostupan na drugim područjima.

Muziku podržava
Stisni