Pavarotti potvrdio dolazak u Sarajevo

1146

Najpoznatiji svjetski tenor Luciano Pavarotti potvrdio je da će u okviru svoje oproštajne turneje pojetiti glavni grad BiH i to 8. travnja, a kao mjesto koncerta spominje se sarejevska olimpijska dvorana Zetra. Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo – Ivica Šarić kazao je na prvoj najavnoj presici, održanoj 3. veljače, kako je riječ o gostovanju vrhunskog umjetnika koji je puno učinio za BiH i Sarajevo, prenoseći svijetu glas o tragičnim, ratnim događanjima.

Direktor Histria Feastivala, jedanod organizatora koncerta, Bashkim Shehu potvrdio je da će Sarajevo najvjerojatnije biti jedini grad u regiji koji će ugostiti velikog pjevača u okviru njegove turneje, iako se još uvijek vode pregovori za Prištinu.

“Oproštaj ima pomalo gorak okus kraja, vječne odvojenosti, a znam u srcu da ću teško naći snage da okončam ovo poglavlje svog života, stvarno ga zatvoriti zauvijek. Imam priliku ponovo pjevati u dvoranama koje u meni bude drage uspomene i situacije koje su na mene imale veliki uticaj i profesionalno i privatno. Svaka bina budi emocije, mješavinu lica prijatelja i kolega, numera i kostima, dirigenata i muzičara i nova poznanstva. Svaki grad je trajni kamen na putu moga života koji nikada ne mogu zanemariti” zapisao je Luciano Pavarotti u svom ‘oproštajnom pismu‘.

Inače, Luciano Pavarotti poklonio je Mostaru 1997. godine suvremeni glazbeni centar koji nosi njegove ime.

Muziku podržava