Patti Smith i Dylanova životna priča

Stjepan Vrečko
1474

Na blogu izdavačke kuće Legacy Recordings objavljeno je prvih deset kratkih audio zapisa, tzv. podcasts, koji kronološki prate razvoj karijere Boba Dylana. U planu je objavljivanje sveukupno 20 epizoda koje bi zajedno stvorile dvosatni audiodokumentarac.

Nevolja s hrvatskim jezikom jest što nema odgovarajući izraz za pojam ‘podcast’, digitalnu datotetku (prvenstveno audio), najčešće u mp3 formatu predviđenu za slušanje u prijenosnom playeru (stoga i ime ‘podcast’ kao kombinacija iPod + broadcast).

Na službenim stranicama izdanja, Patti Smith domaćin je njegovoj glazbi, ali i razgovorima o samom Dylanu. Kroz epizode gostuju njegovi prijatelji i suradnici koji govore o svojim ulogama u karijeri legendarnog kantautora, o pozadini nastanka svake pjesme, dok glazbeni kritičari, novinari i biografi pričaju o povijesnom kontekstu istih.

Muziku podržava

U nekim epizodama mlade snage kantautorstva reći će ponešto i o Dylanovom utjecaju na njihovo stvaralaštvu, a neka razdoblja komentirat će i sam Dylan u isječcima svojih intervjua proteklih 45 godina.

Deseta epizoda, objavljena ovaj tjedan govori o razdoblju kasnih sedamdesetih prošlog stoljeća, a svi zapisi mogu se neometano (tj. posve legalno) skinuti s matične stranice – blogs.legacyrecordings.com.

Muziku podržava
Stisni