Nepopravljivi romantičari među nama do sad su se vjerojatno susreli s engleskim pojmom serendipity – izrazom koji znači “sretna slučajnost”. Upravo se tome mogu pripisati priče upoznavanja brojnih parova koji su se upoznali na dan kad to uopće nisu očekivali i kad im je ljubav bila zadnje o čemu su razmišljali. Ponekad se taj trenutak dogodi i tijekom odlaska na nekakav glazbeni događaj.

Ako se pita redakciju Muzike, glazba i romantika idu ruku pod ruku. Pridodamo li tome i blagdansku atmosferu, ne trebamo tražiti više od toga da pronađemo sreću.

Ukoliko ti i tvoja bolja polovica hladne zimske večeri volite provoditi u toplini svojeg doma slušajući glazbu, upravo smo za vas u suradnji s HT-om i Deezerom pripremili playlistu s nekim od najljepših ljubavnih pjesama ovih prostora. Zgrabi pretplatu na Deezer, udobno se smjesti s tvojom najdražom osobom i prisjetite se najljepših trenutaka koje ste podijelili ove godine. Možete i nesmetano pregledati dosadašnje zajedničke uspomene koje se nalaze na vašim mobitelima, Deezer nastavlja reproducirati glazbu i dok se koriste druge aplikacije.

U nastavku ti donosimo neke od najljepših priča ljubavnih parova koji su se upoznali za vrijeme koncerata i glazbenih festivala:

1. Helena i Zoran

“Kao novinar na radiju i glazbenom portalu, imala sam prilike raditi s mnogim izvođačima pa tako i bendom Cold Snap. Uvijek dragi gost u emisiji bio mi je njihov pjevač Jan, koji mi je jednom prilikom najavio kako će svirati na zadarskom Metalfestu te da prodaju karte za isti. Par dana kasnije, kolega me zamolio da kontaktiram bend kako bih mu nabavila karte. I tako sam ja nazvala Jana, koji me uputio na njihovog basistu Zorana, kojem sam složila vrlo profesionalan mail (započela s “poštovani”) i predložila da primopredaju obavimo u Koprivnici na Winter Metal Festu.

Tamo smo se službeno upoznali, a onda se nastavili viđati po raznim festivalima i koncertima. Kako bih potaknula razgovor, u jednom trenutku sam mu čak uletila s pitanjem koji bass svira, jer baš nisam uspjela vidjeti na slikama. To je bila notorna laž, jer svira Spectora kojeg sam oduvijek željela imati. Ulet je upalio, jer je druženje na koncertima preraslo u vezu, a nakon četiri godine Zoran je službeno kleknuo u sred blata na Wacken festivalu u Njemačkoj.”

2. Tihana i Mitko

“Mitko i ja upoznali smo se 14.8.2005. na Sziget festivalu. On je plesao u šatoru s ekipom iz Bugarske, ja sa svojim Varaždincima. Ne sjećam se kak se zvao taj šator, ali sjećam se da smo DJ-a zvali DJ Ištvan. Jer, ono, postoji li još koje mađarsko ime? To je bio totalno alternativa šator u kojem su se mogli čuti Pixiesi, The Cure, Smithsi, System, Moby i sve one hitčine indie rock bendova poput Franz Ferdinanda i Arctic Monkeysa koji su tad tek počinjali svoj uspon. Nakon rasplesanog susreta u šatoru otišli smo na prvi zajednički koncert drugi dan, na Nicka Cavea.
Uslijedila je veza na daljinu sljedeće tri godine s puno posjeta, hrpom zajedničkih koncerata i posjećivanje Szigeta. Još se sjećam dopisivanja preko ICQ-a (daaaa!) i pregledavanja mailova u SC-u jer u stanu cimerica i ja nismo imale net. Na isti dan na koji smo se upoznali 14.8., ali 2012. rodio nam se sin Kiril. Tri godine kasnije, u studenom je došla Mara. Povezala nas je muzika taj dan, i još uvijek nas veže.”

3. Vedran i Tea

“U ljeto 2012. našao sam se na Terraneo festivalu u Šibeniku, gdje sam u sklopu neke promotivne kampanje radio u jednom od šatora. Po završetku službenog dijela krene zabava, ja se uspijem konačno ulovit s frendom da popijemo pivu i nastavimo na neki od stejdževa, kad se odjednom ispred ukazuje jedna mala koja k’o zvečka skače i kreće prema meni. Gledam lijevo, gledam desno, rekoh di će ova, kad uperi prst u mene i prije nego se snašao povuče me za sobom.

Prošla večer u zezanju i glazbi, trebalo se nastaviti idući dan na istom mjestu, ali umjesto đipsanja na Parov Stelaru, mlada dama se odlučila pojavit i doslovno u sekundi nestat (iz samo njoj znanih razloga). Uglavnom, bez traga, glasa i kontakta (ups) završila ta avantura, da bi se ipak nastavila, određenim manevrima i vratolomijama, tri mjeseca poslije. I traje još uvijek.”

4. Adrian i Sarah 

“Naše upoznavanje nije bilo doslovno NA koncertu, no bez koncerta do njega vjerojatno nikad ne bi došlo. Sve je počelo s europskom  turnejom Jacka Whitea iz 2014. godine. Adrian je želio ići na jedan koncert s europskog dijela turneje (konkretno, ciljao je na Bruxelles), dok je Sarah ciljala na ipak nama realniju opciju u Beču. Oboje smo bili sasvim slučajno članovi grupe Puturama na Facebooku (inače, radi se o grupi za putoholičare i one koje se tako osjećaju) na kojoj je Sarah pitala je li itko kojim slučajem zainteresiran za koncert Jacka Whitea u Beču. Adrian se javio na inbox pokušavajući nagovoriti Saru da idu oboje u Bruxelles (naravno, iz potpuno plemenitih i platonskih motiva 🙂 ).

Ipak, ova opcija se nije realizirala. Međutim, dopisivanje među nama se nastavilo. Vrlo brzo smo se i uživo upoznali, a sve ostalo je, kako se običava reći – povijest. U međuvremenu smo otišli zajedno na bezbroj koncerata i festivala, od kojih su nam vjerojatno najdraži Bruce Springsteen u Milanu i Pearl Jam u Padovi. Oboje smo aktivni i u glazbenom novinarstvu u jednom od gorkih regionalnih konkurenata Muzike.hr 🙂 Ipak, nismo zaboravili ni na Jacka s kojim je sve počelo, tako da smo tu povijesnu nepravdu ispravili ove godine – povukli smo zajedno na Jacka čak do podalekog Liverpoola na ovogodišnjoj europskoj turneji.”

565 Shares