Palach ponovno preuzimaju studenti

Muzika.hr
1703

Četrdesetipet godina od osnivanja tadašnjeg studentskog kluba, riječki klub Palach vraća se u ruke studenata koji će ga preuzeti od 15. svibnja.

Za rad kluba bit će zadužen Studentski kulturni centar koji je trenutno u postupku osnivanja pri riječkom Sveučilištu. Grad i Sveučilište daju prostor bez naknade, dok će se iz ugostiteljskog dijela financirati dio kulturne djelatnosti.

“Elaborat je gotov, cilj nam je programski i prostorno ujediniti djelovanje u kulturi studenata, ali i onoga što je studentima najbliže, a to je nezavisna scena” istaknula je prorektorica za nastavu i studentska pitanja Snježana Prijić Samaržija.

“Model će biti sljedeći: prostor Palacha i prostor Filodrammatice zajedno će sa SKC-om tražiti partnera koji će moći biti ozbiljna platforma riječke nezavisne scene, a ako bude sreće i izvan Rijeke” dodao je pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar, dok je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pojasnio da “Palachom neće upravljati niti Sveučilište niti Studentski kulturni centar ukoliko ga bude Sveučilište osnovalo. Palachom će i dalje upravljati predstavnici nezavisne scene koji će se moći javiti na natječaj.

Natječaj bi se trebao raspisati nakon osnivanja Studentskog kulturnog centra.

Muziku podržava