Pa vi kradite mobitele…. trombonistu

2361

“Njegova faca u tom trenutku bila je nešto neprocjenjivo”. Ako i nije imao što pričati unucima uz kamin za koju dekadu, Nadav Nirenberg sada to definitivno ima.

Ovaj profesionalni trombonist i trubadur koji je nastupao i snimao s imenima poput Wyclefa Jeana, The Wu Tang Clan i Streetlight Manifesto izveo je filmski scenarij na samu Novu godinu. Pri izlasku iz taksija zaboravio je svoj Iphone 4 i nedugo nakon toga pokušao zvati svoj broj u nadi da ga je netko pošten pronašao. Mobitel je bio isključen i na svaku poruku koju je Nadav poslao nudeći nagradu nije odgovoreno.

Ipak, kradljivac je bio ‘usamljen’. Iduće jutro Nirenberg je vidio kako je netko koristio njegov stari OKCupid profil i slao čudne poruke raznim ženskim osobama u toj mreži u 6 ujutro!

Tad se pojavila dotična ‘Jennifer Gonzalez‘ – aka Nadav Nirenberg koji je bio odlučan vratiti svoj mobitel. Nakon nekoliko sati dopisivanja uspio je nagovoriti lopova da svrati u ‘njezin’ stan na opuštajuću večer uz čašicu vina.

Fast forward i eto nam svježe obrijanog i mirišljavog lopova s bocom vina u ruci. Nadav je kroz ključanicu odmjerio svoju žrtvu pošto ga je poslao koji stan više od svojeg – potom je izašao držeći u jednoj ruci novčanicu od 20 dolara, u drugoj čekić. Teško da je izgledao poput Johna Malkovicha u “Burn After Reading”, no svejedno…

Muziku podržava

“Kad se okrenuo prvo sam mu ponudio 20 dolara da ne osjeti kako mu prijetim. Potom sam mu rekao kako je policija na putu ovdje i uzeo svoj mobitel koji je držao u ruci. Sve skupa je trajalo 10-15 sekundi. Dok je odlazio rekao sam mu na svoje iznenađenje kako dobro miriši. Bio sam nervozan, no znao sam da je moj kradljivac zapravo usamljeni taksist, a i moj prijatelj je bio u mom stanu i pratio situaciju spreman zvati 911. Čekić je bio spušten cijelo vrijeme, ne volim nasilje i nisam mu prijetio”.

24-godišnja ‘Jennifer’ je u pet sati svog postojanja dobila više od 30 poruka raznih muškaraca.

Muziku podržava