‘Princ tame’ i legenda heavy metala, Ozzy Osbourne, poznat je po raznim ekscesnim situacijama. Javnost se s njegovim ludiranjem imala prilike upoznati kroz ‘reality TV show’ “The Osbournes”. Show je bio iznimno gledan i jedan je od najuspješnijih projekata MTV-a u Americi s više od tri milijuna redovnih gledatelja, a prikazivao je kućni život ovog poznatog engleskog glazbenika i cijele njegove obitelji.

Iza njega je milijun ‘spaljenih’ momenata, za vrijeme kojih je nerijetko bio pod utjecajem raznoraznih opijata. Živio je, a i još živi, pravi rock’n’roll život, i radio stvari od kojih su neke jednostavno teške za povjerovati, ali su ipak istinite.

Povodom njegovog rođendana, odabrali smo 10 najluđih anegdota ove legende

10Kada je izjavio “Who the fuck is Justin Bieber?!”

U nekadašnjem ‘talk showu’ “A Different Spin”, voditelj Mark Hoppus, frontmen Blink 182, priupitao ga je sluša li novu muziku i što misli o kanadskoj pop ikoni, Justinu Bieberu. Na iznenađenje i veselje svih prisutnih, Ozzy je kao iz stopa ispalio “Who The Fuck Is Justin Bieber?!

9Kada se narugao reality showu “Jersey Shore”

Za uvodni video njegove turneje iz 2010. odradio je jednu satiričnu ulogu u američkoj ‘reality TV seriji’ “Jersey Shore” u kojoj se obračunao sa Snooki. Za tu priliku se posebno ‘uredio’, a očigledno se i fino ‘prepekao’ u solariju…

8Kada je ženi objašnjavao da mjehurići nisu rock’n’roll

Situacija s mjehurićima posebno je uznemirila Ozzyja jer njegova supruga Sharon ne shvaća da mjehurići jednostavno nisu rock’n’roll. “Oh Come on, Sharon. I’m fuckin’ Ozzy Osbourne, the prince of fuckin’ darkness

7Kada se napio pred američkim predsjednikom u Bijeloj kući

Za vrijeme trajanja mandata američkog predsjednika Georgea W. Busha, Ozzy je 2002. sa suprugom Sharon bio pozvan u Bijelu kuću na godišnju ‘White House Correspondents Association’ večeru. Ozzy se i tamo uspio razbiti od alkohola, što je rezultiralo njegovim deranjem ‘yeeehaaa’ pred 1800 ljudi. U svojoj autobiografiji “I Am Ozzy” čak spominje da se Busha na jednoj od snimki moglo čuti kako govori “Možda je ovo ipak bila pogreška“. Rečenica se dakako odnosila na odluku oko njegovog pozivanja u Bijelu kuću na ovaj važan događaj.

6Kada je dovukao mrtvog morskog psa u hotel

Gitarist Black Sabbatha, Tony Iommi, u jednom intervjuu je otkrio kako je Ozzy Osbourne dovukao mrtvog morskog psa u njihovu hotelsku sobu i odlučio malo ‘obojati’ zidove. Točnije, Iommi je rekao: “Dosadi ti neprestano konzumiranje droga, pa moraš napraviti nešto drugo s vremena na vrijeme. Kao što je Ozzyjevo dovlačenje morskog psa kroz prozor, njegovo raskomadanje i natapanje naše sobe s krvlju.”

5Kada je pošmrkao mrave

Basist Motley Cruea, Nikki Sixx, ispričao je anegdotu kojoj je svjedočio za vrijeme turneje na kojoj su bili s Ozzyjem, davne 1984. Jedne večeri dok su uživali u konzumaciji ilegalnih supstanci, Ozzy je uzeo slamku i ušmrkao liniju mrava s poda. Očito je manjak kokaina djelovao podosta inspirativno na njega. Na sreću, u igri nisu bili vatreni mravi. U jednom intervjuu Nikki je izjavio: “Od tog trenutka pa nadalje, znali smo da uvijek postoji netko tko je bolesniji i odvratniji nego što smo mi“.

4Kada je izbačen iz koncentracijskog logora

Jedna od bizarnijih anegdota je ona koja se dogodila u njemačkom koncentracijskom logoru Dachau, opisanoj u njegovoj autobiografiji. Naime, u njoj Ozzy Osbourne spominje opijanje kao svoj nekadašnji najveći porok, s kojim je toliko pretjerivao da mu se tada nije moglo vjerovati što se tiče biločega. Kao primjer je naveo odlazak u Njemačku u kojoj su tada svirali te njegov posjet spomenutom koncentracijskom logoru iz kojega su ga izbacili zato što je bio pijan i neuredan. “Mora da sam jedina osoba u povijesti koja je ikada bila izbačena iz tog jebenog mjesta“.

3Kada je urinirao po spomeniku grada Alamo

Za vrijeme boravka u San Antoniju, u Texasu, 1982. godine, Ozzy je napravio nešto zbog čega je izopčen iz grada. Sharon je za tu priliku sklonila njegovu odjeću u nadi da će ga zadržati u hotelu i izvan problema i neugodnosti. To ga nije spriječilo da uzme jednu od njezinih haljina i krene u šetnju u kojoj je sve pošlo po zlu. Naravno, ‘naljoskan’ po običaju, odlučio se popišati po zidovima spomenika poginulima u borbi za Alamo. Osim što je kažnjen zbog opijanja u javnosti, zabranjen mu je i ulazak u grad idućih 10 godina.

Da stvar bude još bolja, naknadno je najavio i novi ‘reality show’ “Ozzy And Jack’s World Detour”. U showu je sa sinom Jackom obilazio spomenike diljem svijeta, a na veliku žalost ili na sreću građana San Antonija, prvi u nizu bio je upravo Alamo. Naime, Ozzy je potom otišao u San Antonio kako bi se ispričao zbog svog nepromišljenog djela.

2Kada je golubici odgrizao glavu na sastanku

Ozzy Osbourne je osim morskog psa i mrava imao još nekoliko bliskih susreta sa životinjama. Prva se dogodila 1981., kada je poprilično pijan odlučio impresionirati ekipu iz diskografske kuće CBS Records time što je odgrizao glavu golubici i bacio je na stol pred šefove. Kako piše u njegovoj autobiografiji, ubrzo se netko od prisutnih zaderao “Maknite tu životinju odavde! Odmah!”, nakon čega ga je dvoje ogromnih zaštitara iznijelo van iz prostorije.

1Kada je odgrizao šišmišu glavu

Vjerojatno najpoznatija i najnenormalnija ‘životinjska anegdota’ povezana s Ozzyjem je ona sa šišmišem. Naime, za vrijeme nastupa u Des Moinesu u Iowi 1982., u sklopu druge Ozzyjeve turneje “Diary of a Madman Tour”, jedan je od fanova na pozornicu bacio nedužnu životinjicu, koju je Ozzy potom zgrabio i zubima joj odgrizao glavu. Iako se mnogi i dan danas dvoume je li stvorenje bilo živo ili ne, Ozzy tvrdi da je, iako je isprva mislio da se radi o gumenoj igrački. Nakon tog nastupa preventivno je morao primiti cjepivo protiv bjesnoće. Zanimljivo je i da se u filmu “Little Nicky” ponovno susreće sa šišmišem, ali ovoga puta nije u pitanju pravi, već animirani.

.

202 Shares