Ovogodišnji UFO na novoj lokaciji

1144

UFO je manifestacija koja se prvi put održala u Osijeku 2004. ispod Vodenih vrata u Tvrđi. Riječ je o glazbenom događaju koji okuplja neafirmirane i demo bendove, te DJ-e iz cijele Hrvatske i onima najboljima omogućuje nastup na velikoj bini s jakim koncertnim razglasom i mnoštvom publike. Ove godine, treći po redu međunarodni festival, Urban Fest Osijek održat će se od 15. do 17. lipnja i to na novoj lokaciji – na lijevoj obali Drave kod amfiteatra.

30-ak demo bendova i DJ-eva, zajedno s posebnim gostima, predstavit će se svirkom na glavnoj pozornici od 20 do 2 sata iza ponoći, dok će mladi DJ-evi na pozornici ili electro stageu svoja glazbena umijeća pokazati od 2 sata iza ponoći. Valja naglasiti kako će poznatih imena domaće i inozemne glazbene scene ove godine biti znatno više, kako bi dali potporu nadolazećoj urbanoj glazbenoj mladosti.

Natječaj traje do 15. svibnja, a svi podaci o uvjetima i načinu prijave, kao i mnoštvo informacija i s foto-galerijom, nalaze se na www.ufo.com.hr. Do sada je u UFO pristiglo više od 50 prijava (što bendova, što DJ-a) iz Hrvatske, BiH, SiCG, Italije i susjednih zemalja. Točan program i najava ovogidišnjeg UFO-a uskoro!

Muziku podržava

Kupovinom ulaznica po simboličnim cijenama mladi će darovati za mlade, jer ovogodišnji UFO propagira ‘čistu’ zabavu – dio prihoda daruje se za kupovinu glazbene opreme mladima u Zajednici Cenacolo, čije se predstavljanje na festivalu također očekuje.

Pretprodajna mjesta bit će u poslovnicama:
Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Varaždin, Gospić, Sl. Brod, Bjelovar i Osijek – Pejačevićeva 2), te u Osijeku: CD Shop Glazba (Pothodnik), Croatia Records (iza Supera), te na mjestima koja budu tijekom najavnih evenata za to predviđena.

Muziku podržava