Ovako zvučimo počeli raditi na novim pjesmama

1534

Nakon prošlogodišnjeg prvijenca “Pakao u kojem plešemo” i promjene postave, dečki s juga Hrvatske, Ovako zvučimo, počeli su raditi na drugom albumu koji će u potpunosti biti različit od debija.

Prema riječima frontmena Luke Šiljega, album će biti ‘anti-narodni’ i baziran na, trenutno vrlo modernom, electro rocku s mnogo više elektronike, efekata i matrica u podlozi osnovnim instrumentima.

Zbog želje da zvuče što modernije, na novom albumu će odbaciti svoje glavne žanrovske ‘etikete’ s prvijenca poput hard rocka, funka i grungea, a mnogo toga će ovisiti i o produkciji za koju će biti zadužen bubnjar Elvis Sršen poznatiji pod umjetničkim imenom Noa.

Muziku podržava

Tematika u stihovima pjesama je podosta političko-socijalno orjentirana, pa ne trebaju čuditi naslovi poput “Ja danas“, “Narodna“, “2020” i “U zemlji od junaka“, dok se u ostatku albuma obračunavaju s ‘kvazi’ mogulima koji kreiraju hrvatsku urbanu i rock scenu, najezdom šunda zvanog turbofolk, pedofilijom, anoreksijom, abortusom…

S obzirom da im je prvijenac izašao tek prošle godine, plan za izlazak novog, mnogo iskrenijeg i drugačijeg albuma je početak sljedeće godine, a već najesen bi ga trebao najaviti novi, još neimenovani singl.

Muziku podržava