Ovaj tjedan smo na playlisti Judite Franković

Muzika.hr
4863

Judita Franković poznata je po svojim filmskim, televizijskim te kazališnim ulogama.

Judita također nerijetko plijeni pozornost svojim odjevnim kombinacijama i često može biti viđena u odjeći domaćih dizajnera kojima voli dati podršku.

Ovako svestranoj dami nismo mogli odoljeti, stoga smo ju zamolili da nam otkrije svoje glazbene favorite za ovotjedne Sluške: “Što se glazbe tiče ona je kod mene povezana s različitim stvarima, često s projektima koje radim, a najviše s ljudima. Oni mi donose različitu glazbu u život. Pa tako slušanje i istraživanje glazbe ovisi s kime se družim i što trenutno radim.

Muziku podržava

Za ovaj popis izabrala sam ponešto iz različitih faza iako možda prevladava melankolija. Vezano je to vjerojatno i za trenutni projekt Room N*7 čiji sam autor u suradnji s Dance Co. &M. Riječ je o predstavi koja se bavi s jedne strane voajerizmom, a s druge sudbinama različitih pojedinaca, parova ili grupica koji se nađu u motelskoj sobi broj 7.”

Riječ je o plesno – dramskoj predstavi “ROOM No 7” čija je premijera održana sinoć, a sljedeće izvedbe najavljene su za 19. i 20. travnja u prostoru Zagrebačkog plesnog centra. Inače, predstavu čini devet priča, međutim svaka izvedba bit će kombinacija samo nekih jer autorice projekta (Andrea Solomun, Ema Janković i Judita Franković) smatraju kako im takva struktura omogućava stalno osvježavanje i produbljivanje predstave novim originalnim pričama dovođenjem gostiju izvođača iz redova glumaca i plesača.

Projekt je okupio cijeli niz suradnika, pa su im se tako, kao autori glazbe pridružili Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe Pavel, Marko First kao violinist, Envy Room, Unaesthetik i Slavica Motušić kao kostimografi, Nina Mia Čikeš kao scenografkinja, dok su vizualni identitet osmislile Ema Gerovac i Dora Bilandžić.

Muziku podržava