Nakon što smo nedavno prenijeli vijest o posljednjem izdanju Outlook festivala na staroj lokaciji, tvrđavi Punta Christo, festival nas je napokon iznenadio i prvim potvrđenima imenima. Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture održat će se od 4. do 9. rujna, a upravo u ovom članku kojeg ćemo ažurirati, moći ćete pronaći sve korisne informacije.

Koncert otvorenja

Na pozornici pulske Arene u srijedu 4. rujna, festival će otvoriti legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle Carner, Shy FX njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio.

Što nas čeka na tvrđavi?

Muziku podržava

Neki od najuzbudljivijih talenata penju se na tvrđavu, uključujući drum’n’bass duo Chase & Status, koji debitiraju sa svojim RTRN II JUNGLE DJ setom, mančesterski brzi reper Bugzy Malone, drum’n’bass plemić i nositelj ordena britanskog kraljevstva – Goldie, koji će nastupiti uživo slaveći tako 25 godina etikete Metalheadz.

Tu su i najveća imena drum’n’bassa, među kojima valja istanuti prvake žanra Grooveridera, LTJ Bukema, Calibrea, Randalla te dBridgea. Stiže i jaka postava britanskog grimea i repa: Ghetts i D Double E koji predstavljaju istočni London, zatim tvrdi Aitch, mlada nada Unknown T, President T i Big Zuu. Ljubitelji hip-hopa uživat će u sjajnoj DJ-ici Amy Becker, jedinstvenom estonskom reperu i konceptualnom umjetniku Tommyju Cashu koji će se na pozornici pojaviti s DIY zvijezdom Jimothyjem Lacosteom. Jedan mekši, poetičniji i soulful pristup hip-hopu donose Children of Zeus pjevačice Eliza i Flohiote Sam Wise. Holy Goof će nas provesti mračnim i dubokim glazbenim vodama, inovativni producent Alix Perez vraća se na festival, kao i velikan etikete Ninja Tune – The Bug. Veterani Paradox i Sam Binga nastupit će uživo, a plesne hitove očekujemo kao i svake godine od Zed Biasa.

outlook line-up 2019
Počast korijenima bass glazbe kakvu poznajemo danas dat će nastupi roots i dub velikana; Sister Nancy & Legal Shot Sound, Iration Steppas, Channel One, Mungo’s Hifi. Nezaobilazni su i glavni predstavnici dubstepa – Mala, Youngsta, Hatcha, Rusko, Joker, V.I.V.E.K, Commodo, Truth i Sicaria Sound. Za pravi ljetni osjećaj zaslužna će biti najbolja imena UK garage scene: Decoy & Seapa (MC Grindah), Matt Jam Lamont, Hollie Cook, 24 Hr Garage Girls i Jossy Mitsu.

Regionalni izvođači su ponovno u igri

Nastup na posljednjem izdanju festivala na tvrđavi bit će zasigurno nezaboravan za regionalne izvođače, a ove godine to su: 207, Billain, Digitron, Dr.Obi & Anja G., Dubdiggerz, Egoless, Filip Motovunski, Kali Fat Dub i Roots in Session.

Ulaznice su već u prodaji

U prodaji su najpovoljnije regionalne festivalske ulaznice, Superranograbilice, po cijeni od samo 400 kuna za četiri dana i noći te ulaznice za koncert otvorenja koje iznose 270 kuna. Mogu se nabaviti putem Entrio sustava (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Muziku podržava