Otvoren je natječaj Erste fragmenti 13 za mlade umjetnike

Promo članak
588

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 13“, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija) te dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada.

Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Natječaj “Erste fragmenti” organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je oko 170 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je trinaesti po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika do 30 godina starosti te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Muziku podržava

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za otkup radova” zaprimaju se do 25. ožujka 2017.

Svaka prijava treba sadržavati:
– kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike, fotografije ili instalacije) s opisom rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
– isprint fotografija prijavljenih radova
– cijenu svakog rada
– kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu)
– maksimalno tri pojedinačna rada koji se prijavljuju za otkup

O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2018. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3.000 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u Galeriji Kranjčar u Zagrebu.

Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:
Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju “Erste fragmenti” u iznosu od 1.000 kuna mjesečno. Kandidati za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani i imati status redovnog studenta treće ili više godine studija likovnih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.

Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:
– kvaliteta likovnih radova
– dosadašnje ocjene na studiju
– motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: predstavnik stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te dva predstavnika Erste banke

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za stipendiju” zaprimaju se do 25. ožujka 2017. Svaka prijava treba sadržavati:
– kvalitetne fotografije minimalno pet likovnih radova na USB sticku ili CD-u, s opisom rada (tehnika, dimenzije). Ako se kandidat prijavljuje i na natječaj za otkup djela, ukupan zbroj dostavljenih radova na oba natječaja mora biti najmanje pet, s time da mora biti jasno naznačeno koja se (maksimalno) tri rada prijavljuju na natječaj za otkup djela. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
– isprint fotografija prijavljenih radova
– prijepis dosadašnjih ocjena na studiju
– potvrdu o statusu redovnog studenta treće ili više godine studija na likovnoj akademiji u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku
– potvrdu o državljanstvu Republike Hrvatske (preslika domovnice)
– kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).

Prijave za natječaj za dodjelu stipendije treba poslati na adresu:
Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za stipendiju”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

Muziku podržava