Otkantaj homofobiju uz hrvatsku verziju “Fuck You”

1994

I dok Lily Allen ne može odlučiti hoće li ili ne nastaviti sa snimanjem novih glazbenih izdanja, njena pjesma “Fuck You” pokrenula je zanimljiv trend na internetu, koji nije zaobišao niti naše krajeve.

Kako navodi Zagreb-pride.net, jedna od akcija ovogodišnjeg Zagreb Pridea bit će upravo snimanje hrvatske verzije videospota za “Fuck You”, čime će se pridružiti internetskom trendu, potaknutom od strane pripadnika LGBTIQ zajednice, objavljivanja amaterskih verzija spotova za ovu pjesmu, u kojima sudionici sinkronizirano pjevaju uz glazbu originala te se i na ovaj način hrabro bore protiv svakog oblika mržnje i homofobije.

Samu pjesmu Lily Allen je predstavila u lipnju 2008. godine putem svog MySpacea, pod radnim nazivom “Guess Who Batman?”. Nakon što je krenula koncertna promocija njenog drugog studijskog albuma “It’s Not Me, It’s You“, na kojem se i nalazi ovaj singl, Lily je na koncertima ponekad u samom uvodu u pjesmu izrekla riječ-dvije protiv bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, no u nizu intervjua ističe kako pjesma nije isključivo ‘anti-bushevska’ već se njome ‘obračunava sa svima koji potiču mržnju’.Dobar glas daleko se čuje, pogotovo kada se širi virtualnim putem, pa je pjesma ubrzo dobila svoju američku, francusku, argentinsku, mađarsku i niz drugih video-verzija, a ovom trendu uskoro će se pridružiti i Hrvatska. Snimanje hrvatske verzije videospota će se odvijati tijekom travnja i svibnja, a mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Videospot će premijerno biti prikazan 15. svibnja na Partycipaciji, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, koji se obilježava 17. svibnja.

Poruka pjesme “Fuck You”, kao i ove akcije, poprilično je jasna – ‘otkantajte’ (pristojno rečeno) svaki oblik mržnje, diskriminacije i homofobije.

Muziku podržava