Osječani Collateral objavili album prvijenac

976

Osječki progresivni rock bend Collateral objavio je svoj prvijenac naziva “The Next Great Thing” na kojem se nalazi pet pjesama.

Album na kojem su radili od prosinca konceptualnog je karaktera, a kroz pjesme je otkriven tek dio priče, koja će svoj nastavak dobiti na idućem albumu koji se očekuje 2013. godine. Pjesme pričaju o čovjekovim problemima, pa se tu našla trilogija koju čine “Dipped In Bleach”, “Tick” i “New Beginning”.

Booklet sadrži tekstove pjesama, ali oni nisu napisani u stihovima, već u redovima kako bi se dobila priča, što se posebno vidi na pjesmi “Deconstructing Adam”, koja donosi dosta dijaloga. Ilustracije je radila Kristina Marić, a album je upakiran u najlonskoj vrećici, kako bi se postigao dojam minimalizma, a s obzirom da su svako pakiranje posebno radili (ljudska ruka), željeli su da to bude poveznica s tematikom albuma. Kao gosti su sudjelovali Marina Šokić i Alen Valinčić.

Muziku podržava

Album “The Next Great Thing…” može se preslušati i skinuti na Soundcloudu.

U nadolazećem periodu bend izdvaja nastup ove jeseni, kada će 27. rujna u Osijeku nastupiti kao predgrupa bendu Maybeshewill.

Muziku podržava