Osamdesete su ponovno in

2258

Prije tri godine provedeno je posljednje veliko ispitivanje javnog mišljenja o popularnosti glazbenih desetljeća koje je obuhvatilo područje Europe, a u kojem je sudjelovalo preko 11.000 ispitanika, od kojih se najviše opredijelilo za osamdesete godine prošloga stoljeća.

O tom desetljeću koje nam je između ostaloga donijelo obilje synth-pop glazbe, velike chart hitove i neobične frizure, kao i o najpopularnijim i najutjecajnijim izvođača tog vremena od sada se može čitati u novopokrenutom britanskom glazbenom časopisu, naziva Classic Pop Magazine.

Prvi broj časopisa izišao je 4. listopada prošle godine i odmah privukao ogromnu pažnju velikog broja obožavatelja tog desetljeća diljem svijeta.

Muziku podržava

Nakon desetljeća vladavine rock časopisa koji većinom pišu o glazbi šezdesetih i klasičnom periodu sedamdesetih, Classic Pop Magazine s poštovanjem veliča eksploziju kreativnosti i raznovrsnosti koja je zatresla svijet glazbe krajem sedamdesetih i odredila zvuk osamdesetih godina, a čiji se utjecaj osjeća i danas.

Bez obzira radi li se o new waveu, synth-popu, indieu, ska revivalu ili novom romantizmu, magazin dubinski skenira događaje i karijere izvođača iz tog, prema mnogima, ‘zlatnog’ perioda pop glazbe.

Glavni urednik časopisa je Ian Peel, ugledni britanski novinar i medijski savjetnik, koji je svoje članke ranije objavljivao u časopisima Record Collector, DJ Magazine i The Guardian te napisao knjige kao što su “The Unknown Paul McCartney” i “The Virgin Encyclopedia Of Popular Music”.

Časopis izdaje kuća Anthem Publishing koja također stoji iza objave časopisa Guitar & Bass, Music Tech i Vintage Rock.

Novi, četvrti broj časopisa upravo je izašao te između ostaloga donosi pregled karijere Orchestral Manoeuvres In The Dark, intervjue s Alison Moyet i Tomom Baileyem (Thompson Twins), uvid u glazbenu scenu grada Birminghama, priču o albumu klasiku “Purple Rain” Prince and the Revolutiona, kao i članke o Cabaret Voltaire, Soft Cell, Eurythmics i Cyndi Lauper.

Classic Pop Magazine novi je dvomjesečni časopis koji pop glazbi konačno odaje priznanje koje zaslužuje.

Muziku podržava