Organizator Superbowla odbio Bono Voxa

1301

Organizatori Superbowla, finalne utakmice profesionalne lige američkog nogometa i najveće američke sportske svetkovine, odbili su da u poluvremenu ovog najvećeg športskog događaja Amerike nastupi irski rocker Bono, koji je predložio da zajedno sa Jennifer Lopez otpjeva pjesmu posvećenu borbi protiv AIDS-a u Africi.

Frontmen skupine U2 planirao je prvog veljače, u Houstonu, otpjevati skladbu “American Prayer“, kako bi, kako je rekao, ponovno skrenuo pozornost na činjenicu da je u sub-saharskoj Africi samo prošle godine od AIDS-a umrlo više od dva milijuna ljudi.

No, organizatori Superbowla smatraju da se takav nastup, kojem je u temelju dobrotvorna svrha, ne uklapa u koncepciju ovog događaja, koji je prvenstveno priredba zabavnog karaktera. Bono je već pjevao u poluvremenu Superbowla u siječnju 2002., kada je ova priredba bila posvećena uspomeni na žrtve terorističkih napada u New Yorku i Washingtonu.

Muziku podržava

National Football League nije odustala od najavljenog sponzorstva Bonovog posjeta Africi u proljeće ove godine. Za sada se zna da će u poluvremenu finala američkog nogometa, koji je bez premca najgledaniji televizijski program u Sjedinjenim Državama, pjevati Janet Jackson, dok će američku himnu prije utakmice izvesti zadnje vrijeme iznimno popularna Beyonce Knowles.

Ovogodišnji XXXVIII. Superbowl održati će se 1. veljače u Houstonu.

Muziku podržava