Opuštena svirka Harija i njegovih sinova

Muzika.hr
1293

Hari & Fat Sons ili ako baš hoćete Hari i debeli sinovi, sisački je bend, sastavljen od iskusnih lisaca koji su svoj rock and roll zanat ispekli u raznim bendovima industrijskog gradića na obali Save.

Skupili su se u devetom mjesecu prošle godine pod dirigentskom palicom Harija, koji je i glavni motor benda.Ovaj put bez famoznih ukulele (ispričali su se da im instrument nije stao u auto) odsvirali su svoj kratki set u vidno opuštenoj i zajebantskoj atmosferi, koja zapravo i opisuje karakter njihove glazbe i filozofiju benda. Meni su se odmah u moždanim vijugama povukle paralele s riječkim My Buddy Moose, iako su Hari & Fat Sons puno veselija varijanta tog žanra.

Pjesme koje su nam odsvirali 10. siječnja u Rockmarku, naći će se na njihovom prvom albumu koji dečki planiraju što prije snimiti. Pjesme nastaju u Harijeva četiri zida dok kopa po svojoj glavi, izmišlja dijaloge i situacije, ali ponekad ga opali i stvarnost pa se dotakne i socijalne tematike, a kao pravom emotivcu ni ljubavna tematika mu nije strana.

Muziku podržava

Poput The Bambi Molestersa i ovi su Sisčani prije našli razumijevanje preko granice Lijepe Naše, točnije preko Atlantskog oceana, pa ih, tako, možete čuti kao pozadinu u američkom filmu “Counter Play”. Film izlazi u trećem ili četvrtom mjesecu ove godine i vrtit će se po festivalima u Americi. Za ovu prekooceansku epizodu zaslušan je Boško Grubić aka Booby G., također Sisčanin, koji se već dugi niz godina bavi produkcijom reklama i spotova u Americi.

Zahvaljujući Hariju i njegovim debelim sinovima (kao i Molestersima), sretan sam što mi prva asocijacija na Sisak nisu siva industrija, Pliva i prljava Sava.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava