Optimistični blues Sunnysidersa

Muzika.hr
1662

Iza ovog oksimorona u naslovu krije se projekt Borisa Hrepića – Hrepe. Neki će ga znati iz dana kada je svirao u Dalekoj obali i kasnije u grupi The Obala, no nakon brojnih pretumbacija, konačno se skrasio u odličnom blues kvartetu Sunnysiders.

Uz njega, veselu atmosferu i dobri duh rock and rolla šire Antonija Vrgoč (vokal, gitara, perkusije, stomp), Goran Gubić – Hans (gitare) i Igor Paradiš – Šparka (cajon, udaraljke), koji ovaj put nije mogao nastupiti iz potpuno opravdanih razloga koji bi mu svaki ljubitelj vina iskreno oprostio.

Sunnysiders su i ovoj, akustičnoj varijanti bez udaraljki, zvučali nabrijano, ali prije svega veselo, a vibra koju su širili u Rockmarku, 17. travnja, jednostavno vas je tjerala da lupate po podu u ritmu koji dirigira Hrepa, a nekad vas je ponijelo da podviknete u pravoj kaubojskoj maniri. E da je još bilo žestokog pića i duhana za žvakanje…!

Muziku podržava

Odsvirali su manje više sve stvari sa svojeg debi albuma “Licence to Blues“, a priredili su nam i mali blues igrokaz, koiji je uz spontano gostovanje Davorina Bogovića preimenovan u punk-blues igrokaz.

Kao što sam već napomenuo pjesme su im većinom u veselom i optimističnom tonu. Iz njihove kolekcije izdvojio bih jedino predivnu laganu “There Where Blues Was Born“, koja je svojom atmosferom i odličnom glasovnom međuigrom Hrepe i Antonije, jednostavno, malo remek djelo ovog žanra.

Za sam kraj su nas počestali ukulele verzijom pjesme iz prve faze Prljavog Kazališta “Ja sam mladić u najboljim godinama” koju je, naravno, optjevao Davorin Bogović i zaključili jednu od najveselijih večeri u Rockmarku.
Ako ćete imati priliku, poslušajte Sunnysiderse uživo i sami procijenite imaju li licencu za blues.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava