Oliveru i Natali Dizdar po 8 nominacija za Porin

1912

Danas je u Novinarskom domu u Zagrebu održano proglašenje nominiranih za Porin 2006., čija je završna večer najavljena za 22. travnja u Osijeku u sportskoj dvorani Zrinjevac. Najviše nominacija za ovogodišnju Diskografsku nagradu Porin imaju Oliver s albumom “Vridilo je” i Natali Dizdar sa prvijencom “Natali Dizdar”, njih dvoje dobili su po 8 nominacija od stručnog žirija.

Slijede ih Let3 sa šest nominacija s albumom “Bombadiranje Srbije i Čačka”, dok se iza njih smjestio Matija Dedić sa četiri nominacije za “Drugi pogled”, a Tamara Obrovac – “Daleko je…”, Svadbas – “La La” i Elvis Stanić – “Bolja strana svijeta (La Meilleure Partie du Mande)” zaradili su svaki po tri nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u Hrvata.

Sve u svemu očekivane nominacije, bez ikakvih većih iznenađenja. Vidjet ćemo tko će otići kući iz Osijeka otići pijan od sreće, a tko od zavisti. Ukoliko vas zanima cijeli lista nominiranih posjetite www.ihgi.hr.

Gabi Novak, Ljubo Stipišić Delmata, Tomislav Neralić i posmrtno Drago Britvić ovogodišnji su dobitnici Porina za životno djelo.

Muziku podržava