Ogenj akustično u Rockmarku

309

U utorak, 16. svibnja, na našoj malenoj pozornici Rockmarka po prvi put ćemo u sklopu Akustike imati priliku ugostiti koprivničku skupinu Ogenj.

Ogenj, foto: Ana Radiković
Ogenj prvi put na Akustici – u utorak, 16.5. / foto: Anja Radiković

Ova peteročlana etno-folk-rock skupina svoju glazbenu priču započinje kao akustični trio, 2015. godine u Koprivnici. Postava benda se ubrzo proširila i postala energičnim miksom rock’n’rolla, punka i folka, uz standardne instrumente podebljane tamburicom i violinom.

Kroz svoju autorsku glazbu predstavljaju pitki lirski izričaj na kajkavskom, a jedan od zamjećenijih singlova im je pjesma “Lepa Mara“, za koju je predstavljen i prateći videospot. Prvu godišnjicu postojanja proslavili su i debi-EP izdanjem “Još je rano”, dostupnim na njihovom Bandcampu.

Muziku podržava

Poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštanja energije, znoj i suze dio su svake njihove izvedbe, pa stoga ne čudi da ih poneki nazivaju ‘domaćim Flogging Molly’, nisu daleko niti od Mumford & Sonsa.

U sklopu njihove Akustike publika će imati priliku čuti kako njihov podravski celtic-punk zvuči u akustičnom izdanju. Početak svirke u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava