Odabrani glazbeni digitalni projekti za Weekend Media Festival

Muzika.hr
1285

Nakon višednevnog razmatranja iz pristiglih prijava za Muzika.biz natječaj odabrali smo najbolje digitalne glazbene projekte koji će imati priliku predstaviti se pred mnogim profesionalcima, potencijalnim ulagačima, medijima te ostalim zainteresiranima na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Iz pristiglih projekata neki, moramo priznati, nisu pogodili bit natječaja dok su ostali zaista pokazali upravo ono što smo tražili – kreativnost, inovativnost, funkcionalnot, jednostavnost i ‘rješenje problema’. Tako će se na najvećem medijskom festivalu u ovom dijelu Europe predstaviti: Entrio, muzikRobot i NineONine.

Entrio je sustav koji omogućuje jednostavno i besplatno pokretanje online prodaje ulaznica, a korisnicima nudi brojne mogućnosti poput kreiranja besplatne mini web stranice s online prodajom, prodaje ulaznica putem mobitela, putem Facebooka te integraciju prodaje u web stranice korisnika/klijenta.

Muziku podržava

muzikRobot je online baza glazbenih videa s ciljem okupljanja i promocije nove generacije glazbenika. Ističu kako je za ovaj projekt karakteristična kulturna ali i komercijalna vrijednost. Ide se ka tome da se potpišu ugovori sa samim izvođačima što bi riješilo pitanje autorskih prava koji potom stječu pravo na određeni postotak ukupnih prihoda.

nineONine za iPad je jednostavna emulacija Rolandove kasične TR-909 ritam mašine. Sa svojim izgledom i načinom upotrebe nineOnine vuče blisku usporedbu s originalnim hardverskim uređajem. Ne samo da emulira zvuk originala, nineOnine usto i emulira logiku programiranja i spremanje ritmičkih uzoraka dajući poseban retro osjećaj.

Među ostalima, MTV s dva projekta prijavio na Muzika.biz natječaj – MTV Video player koji predstavlja bazu sa skoro tri tisuće muzičkih spotova renomiranih regionalnih izvođača, a posjetiteljima je osim besplatnog gledanja muzičkih spotova i MTV emisija omogućeno da rade svoje play liste, komentiraju omiljene spotove i glasaju za svoje favorite i MTV download koji korisnicima omogućava legalno i besplatno ‘skidanje’ albuma i singlova.

Od ostalih još treba izdvojiti i projekt Slušaš.me koji predstavlja platformu s kvalitetnim glazbenicima gdje njihovi fanovi u svakom trenutku mogu dobiti sve potrebne informacije o njima dok glazbenici imaju priliku za promocijom i pronalaskom novih angažmana te Groovecaffe, netlabel platforma s okupljenim mladim, inovativnim glazbenicima iz područja elektronske glazbe čiji je cilj razvoj interaktivne, dinamične web stranice s radio streamom.

Ovaj put Entrio, muzikRobot i nineONine bili su najbliži traženim projektima, a nakon predstavljanja na Weekend Media Festivalu slijedi prijava na midemlab natječaj koji se održava u sklopu Midema, najveće glazbene konferencije na svijetu gdje su svoju sreću pronašli projekti poput: Last.fm, Grooveshark, Soundcloud, itd.

Vidimo se u Rovinju!

Muziku podržava