Objavljeni nalazi obdukcije Notorious B.I.G.-a

Muzika.hr
1520

Notorious B.I.G., pravim imenom Christopher Wallace, prostrijelnim je ranama podlegao 9. ožujka 1997. godine – njegova smrt je i dan danas obavijena velom tajne, a točno 15. godina kasnije javnosti su predočeni nalazi njegove obdukcije.

U njima stoji da je 185 centimetara visok i 179 kilograma težak legendarni američki rap glazbenik bio prostrijeljen četiri puta dok se tog dana vozio na mjestu suvozača u automobilu marke Chevrolet Suburban duž bulevara Wilshire u Los Angelesu. Smrtonosni hitac bio je posljednji – taj se metak prvo zabio u njegov lijevi bok te dalje oštetio njegove vitalne organe, uključujući debelo crijevo, jetru, srce i gornji režanj lijevog plućnog krila.

Prvi se od lijeve podlaktice spuštao do ručnog zgloba, drugi je na putu od leđa do izlaska kroz lijevo rame srećom zaobišao sve vitalne organe, dok je treći prošao kroz čitavo bedro lijeve noge te također oštetio lijevu stranu skrotuma na čijoj je površini ostavio razderotinu dugu 9 i pol milimetara.

Muziku podržava

Liječnici su mu htjeli spasiti život torakotomijom, no 24-godišnji rapper već je bio mrtav. U nalazima također stoji da u njegovoj krvi nisu pronađeni tragovi droge ili alkohola.

Okolnosti pod kojima se ubojstvo dogodilo i identitet njegova ubojice još su nepoznati.

Prošle godine procurili su dokumenti FBI-a u kojima se njegova smrt htjela povezati sa smrću Tupaca Shakura koji je preminuo na sličan način šest mjeseci ranije. Razotkrilo se da je njegovo ubojstvo izvedeno vrlo rijetkim oružjem, devetmilimetarskim Geckom, koji se proizvodio samo u Njemačkoj.

Muziku podržava