MTV je objavio nominacije za željno iščekivanu dodjelu MTV europskih muzičkih nagrada, 2017 MTV EMA.

Svjetska pop ikona Taylor Swift nominirana je za čak šest nagrada, a slijedi je kanadska zvijezda Shawn Mendes, koji je nominiran u pet kategorija te ga prate Kendrick Lamar i Ed Sheeran s po četiri nominacije.

Među najvažnijim kategorijama, tu su one za najboljeg izvođača/izvođačicu. Nominirani su Ariana Grande, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Miley Cyrus, Shawn Mendes i Taylor Swift.

Muziku podržava

Za najbolji video nominiran je između ostalih “Run” Foo Fightersa, “HUMBLE.” Kendricka Lamara, “Look What You Made Me Do” od Taylor Swift, dok su od najboljih nastupa izdvojeni oni od Bruna Marsa, Coldplaya, Eda Sheerana, Eminema i U2-a.

Svečana dodjela 2017 MTV EMA održat će se u nedjelju, 12. studenog u The SEE Areni u Londonu, a u ulozi voditeljice programa naći će se pjevačica Rita Ora.

MTV je objavio i imena pet izvođača iz regije koji će se natjecati za nagradu MTV Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada. Nominirani u ovoj kategoriji su Sara Jo, Ničim izazvan, Nina Kraljić, Marin Jurić – Čivro i Koala Voice.

Glasanje za MTV Best Adria Act počinje 4. listopada i trajat će sve do 11. studenog u ponoć, kada će biti poznat pobjednik u ovoj kategoriji.

Muziku podržava