Objavljen videospot Bad Blooda s Garyem Meskilom iz Pro-Paina

925

Glazbena avantura koja je započela prije godinu dana ponovnim okupljanjem međimurskog thrash-core benda Bad Blood doživjela je vrhunac videospotom za pjesmu “Freedumb State Of Mind” s novog albuma “Silence = Death” na kojoj gostuje Gary Meskil, vokal i osnivač legendarnog Pro-Paina.

Suradnja je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva dvaju bendova, pa je Meskil rado pristao uveličati comeback ovog kultnog benda hrvatske underground scene.Bad Blood postoji od 1998. godine, svira mješavinu stilova Pantere, Pro-Paina, Hatebreeda, Sepulture i Lamb Of Goda, a dosad je snimio dva demo albuma; “Reality Screams” 2000. i “To Sin By Silence” godinu dana kasnije.

Bend je novi uzlet doživio početkom 2012. godine, dolaskom gitariste Brune Grobelšeka (ex-Throattwister), a nešto kasnije i basiste Nenada Ratajca (ex-LIV). Preseljenjem vokala i osnivača benda Branka Nađa prije nekoliko godina u Zagreb, bend je povremeno djelovao na relaciji Čakovec-Zagreb, pa su tako u veljači prošle godine započeli s maratonskim vikend probama, uz jedan jedini cilj – napisati comeback album i potvrditi da još nisu za ‘staro željezo’.

Dovršeno je osam pjesama i snimanje započinje u lipnju, tijekom ljeta marljivo se radilo, dogovarale se i prve promocijske svirke za jesen, međutim, kada je album krenuo u proces miksanja, dotadašnji bubnjar Ljudevit Binder neočekivano napušta bend. Bad Blood se našao pred svojevrsnim zidom, međutim, ne odustaje od ovog projekta, te započinje suradnju s producentom Igorom “Meisterom” Malečićem iz Zagreba. Paralelno s miksanjem i masteriranjem materijala za album, Malečičev Meisterwerk u suradnji s momcima iz Smartcube Productionsa kreće sa snimanjem spota za prvi singl Bad Blooda, na kojem je bubnjeve svirao Marko Tršinski, član zabočkih HC prvaka .upset, čiji pjevač Petar Štokan gostuje na jednoj od pjesama s albuma “Silence = Death“.

Muziku podržava

Bad Blood još uvijek traži novog bubnjara, a uvjeti su da je iz Zagreba ili bliže okolice, da posjeduje vlastitu opremu, da je dobar s duplom bass pedalom i da ima volje i energije dugoročno se pridružiti bendu u promociji novog albuma u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i u radu na novim pjesmama. Zainteresirani bubnjari mogu se javiti na branko2502@gmail.com.

Popis pjesama:
1. Freedumb State Of Mind (feat. Gary Meskil / Pro Pain)
2. Predators
3. Enough
4. Mirror Broken
5. Urban Genocide
6. Gratitude (feat. Petar Štokan / .upset)
7. Sins Of Our Fathers
8. Cowards Not Men

Muziku podržava
Stisni