Objavljen novi album Sigur Rósa

1307

Takk…“, četvrti album Islandskog benda Sigur Rós, ugledao je svjetlost dana početkom rujna pod okriljem EMI Records. Odviran i produciran od strane benda, uz malu pomoć Kena Thomasa, ‘Takk…’ bi trebao opravdati svaki hvalospjev i svaku briljantnu recenziju koje je ovaj bend nakupio unazad nekoliko godina.

Prethodna dva albuma zajedno su se prodala u nevjerojatnih milijun i pol primjeraka diljem svijeta, a među najveće fanove skupine ubraja se šaroliko društvo koje uključuje članove Metallice, Coldplay, Tool i Radiohead. “Takk…” je snimljen relativno brzo, po Sigur Rós standardima, u razdoblju od prosinca prošle do lipnja ove godine, a sve je opet odrađeno u studiju benda u Alafossu, na Islandu.

Posljednje dvije godine bend je jako malo svirao, želeći se u potpunosti fokusirati na nove pjesme, te se u kreativnom smislu u potpunosti ograditi od posljednjeg albuma. Tako da su se samo dvije skladbe s novog albuma mogle čuti na nekom od koncerata, a sve ostalo potpuno je svjež materijal nastao na sessionima prije i tijekom samog snimanja.

Muziku podržava