Obitelj Michaela Jacksona traži 26 milijardi funti odštete za otkazane koncerte

Muzika.hr
4488

Katherine Jackson, majka pokojnog Michaela Jacksona, i njegovo troje djece, Prince, Paris i Blanket, potražuju 26 milijardi funti odštete od AEG-a, organizatora serije koncerata koje je trebao održati prije svoje smrti 2009. godine, a koji su zbog njegova uvelike narušena zdravlja morali biti otkazani.

Od toga se 6.6 milijardi funti odnosi na naknadu izgubljene zarade koju je on trebao ostvariti od njih, dok ostatak od 19.8 milijardi funti otpada na druge troškove.

Posrijedi je bila serija od 50 povratničkih koncerata koji su se trebali održati u O2 Areni u Londonu, a cijeli sudski postupak počinje u Los Angelesu 2. travnja.

Muziku podržava

Očekuje se da će AEG na suđenju traženu svotu novca okarakterizirati nerealnom jer je prema njihovim riječima Jacksonova karijera u vrijeme dotičnih koncerata bila u nazadovanju.

Svim kupcima ulaznica za koncerte novac je uredno refundiran 2009. godine.

Jackson je preminuo u 51. godini života u svom domu u Los Angelesu svega par tjedana prije njihova početka, a njegova je obitelj od tada zaradila više od 675 milijuna funti. Veliki dio te svote otišao je na krpanje njegovih golemih dugova.

Muziku podržava