O disco i house glazbi na novoj tribini Red Bull Homegroovea

1707

Na slijedećoj, trećoj po redu tribini Red Bull Homegroovea vraćamo se na početak 70-tih godina otkuda počinje priča o disco i house glazbi. Preko prvih DJ-a i klubova u New Yorku, Northern Soul scene u Engleskoj i glam faze disca, priča će vas lagano odvesti do pionira house glazbe i prvih house klubova i producenata, ali i svih podvrsta koje su se do danas pojavile u house glazbi. Mjesto održavanja je poznato – Tom Tom Club, Britanski trg 12 u Zagrebu, a datum je 29. ožujka s početkom u 20 sati.

Razgovarat će se i o bitnosti disco faze za klupsku i DJ kulturu – od nastanka extended verzije, 12″ formata, prvih DJ miksera, filozofije slaganja glazbe, potrage za ekskluzivnim pločama, do klupskih razglasa i detalja s početaka scene iz ustiju jedne od njujorških disco DJ legendi ekskluzivno za ovu tribinu.

Prisjetit će se početaka hrvatske house scene i njene povijesti, te razvoja do danas, spojiti house i techno kroz razne žanrove house glazbe, popričati o fenomenu komercijalizacije house glazbe i naravno odgovoriti i na vaša pitanja

Muziku podržava

Kroz ovu tribinu vas vode: Tomo Ricov, Eddy Ramich, Marijan Felver, Markan i Tomislav Cetina – Cet.

Više informacija na www.redbullhomegroove-hr.com.

Muziku podržava