Novosti na ovogodišnjem Interliberu

Promo članak
713

Za sve knjigoljupce tradicionalno se u studenom održava najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – Interliber.

Posjetitelje, kao i prijašnjih godina očekuju puni paviljoni, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača od 10 do 15. studenog.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Muziku podržava

Ovogodišnji će Interliber biti bogatiji za još jednu atrakciju za posjetitelje. U paviljonu 6 će osim ponude nakladnika, posjetitelji uživati i u interaktivnim aktivnostima popularizacije znanosti.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture donosi program znanstvene kulture u sklopu kojeg će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv Znanstveni kvart, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način.

Posjetitelji će tako moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama – moći će se prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Osim toga, mali i veliki će moći uživati i u radostima igara sa znanstveno-tehnološkim izlošcima koji će biti predstavljeni na promo-punktovima u paviljonu 6.

Kao i svake godine možete očekivati velike popuste stoga pripremite popise za kupnju i idemo na Interliber! Interliber se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U istom terminu održava se Sajam glazbe i multimedije.

Više možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj Facebooku Interlibera.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje
.

Muziku podržava