Novi zagrebački rock klub “Route 66”

Avatar
4731

U nestašici klubova u Hrvatskoj, pravo je zadovoljstvo svaki put kada se pojavi neki novi. Route 66 naziv je novog rock kluba u Zagrebu. Klub je roadhouse u pravom smislu riječi – oaza u zabačenom kutku velegrada sakrila se u zelenilu iza Nacionalne Sveučilišne biblioteke u staroj Paromlinskoj na broju 47. Na drvenoj ‘Cavern’ bini već su krenule svirke i slušaone, a prve reakcije su više nego pozitivne tako da organizatori najavljuju još puno dobrih koncerata.

Od četvrtka 15. siječnja počela je ‘Country night’ sa mladim bandom Country Boys, koji kao da su izašli iz nekog prašnjavog kluba američkog zapada.

Petak, pod nazivom ‘Friday fever’ rezerviran je za clasic rock. Bendovi će se izmjenjivati svakog tjedna, a u petak 16. siječnja svirali su Porto Franco, koji izvode rock repertoar sedamdesetih.

Muziku podržava

‘Rock subota’ donosi nešto stariju glazbu, tako nas ove subote, 17. siječnja, na početke rock’n’rolla podsjeća band Four On The Floor sastavljen od prekaljenih zagrebačkih zaljubljenika u pedesete i šezdesete.

Nedjelja je dan predviđen za ‘Blues night’, a predvodit će ga sjajni zagrebački gitarista Robert Vnuk koji će uz pomoć prijatelja svakog tjedna održavati ‘Vnuk & friends session’. Svi blueseri su dobrodošli.

Sve svirke počinju oko 21 sat (kako je to bilo i u boljoj prošlosti), a završavaju oko ponoći (da se i radni ljudi stignu naspavati). Najbolji dio je zasigurno besplatan ulaz, te šank sa ‘rockerskim cijenama’. Svakako treba napomenuti da se u klubu toči najbolje hrvatsko pivo – Velebitsko pivo, te da u happy hour-u, svakog dana između 20 i 21 sat, košta nevjerovatnih 9 kuna!!! Uz živu svirku Route 66 nudi i jukebox pun dobre glazbe tako da posjetitelji sami kreiraju ono što im svira kroz noć. Naravno da pravi roudhouse mora imati i bilijar, a u slučaju da ogladnite tu možete zagristi pizzu cut, toast ili hot dog. Iako se programi dešavaju u večernjim satima klub je otvoren svakog dana već od 9 ujutro pa do 01 sat iza ponoći. Preko dana možete se udobno zavaliti u ‘dnevni boravak’ i pijuckati ‘studentsku kavicu’ od 4 kune. Nije naodmet spomenuti da klub ima i veliki vlastiti parking, pa klasičnih problema, kamo sa autom?, neće biti.

U skoroj budućnosti na bini Route 66 trebali bi zasvirati i ‘veći’ bendovi, tako organizatori najavljuju skora gostovanja Le Cinema i Blagdan Banda. Route 66 možda nije velik klub, jer prima nekih 120 posjetitelja, ali diše rock’n’roll punim plućima i pred njim je zasigurno lijepa budućnost. A kad stignu topliji dani pa proradi i velika zelena terasa…

Route 66 ponosno nosi svoje ime, a poziv svima može biti poznati stih get your kicks on (in) Route 66

Muziku podržava