Novi projekt ritam sekcije grupe UB 40 i u Hrvatskoj

1635

Dub Specimen je novi studijski projekt ritam sekcije grupe UB 40, odnosno bubnjara Jima Browna i bas gitarista Earla Falconera. Zahvaljujući zadarskoj vezi – Brown je prije par godina u Zadru otvorio klub The Garden – prvi album Dub Specimena dolazi na naše tržište prije bilo kakvog deala s europskim distributerima.

CD “Volume One” zasad se prodaje samo po koncertima UB 40, a u Hrvatskoj će ga distribuirati Menart koji je bio Brownov partner i za objavljivanje kompilacije “The Garden“. Bez pritiska matičnog benda, ali ipak s vidljivim tragovima angažmana na posljednjem UB 40 albumu “Who You Fighting For?” – Jim i Earl napravili su mješavinu dancehalla, duba i lovers-reggaea, pretočenu u osam vokalnih i četiri instrumentalne teme.

Na popisu suradnika i gostiju uglavnom se nalaze imena njihovih sugrađana iz Birminghama, članova Groove Corporationa i Overproof Soundsystema. Ostatak ekipe čine jamajkanska dancehall šampionka Lady Saw i nesuđena prva dama euro-ragga scene Little Tasha iz Kopenhagena, u svojevrsnom come backu nakon višegodišnjeg prekida karijere zbog teške prometne nesreće.

Promocija albuma Dub Specimen – “Volume One” u Zagrebu dogodit će se u nedjelju, 12. ožujka u klubu Aquariusu, prije koncerta “Dub Side Of The Moon”.

Muziku podržava