Novi datum izlaska novog albuma Maksim Mrvice

1253

U ekskluzivnom intervjuu za Nedjeljni Večernji list, šibenski pijanist Maksim Mrvica najavio je izlazak svog novog albuma “Variations: Part I & II” koji će u Hrvatskoj biti u prodaji od subote 30. listopada, a ne od 25. listopada kako je prvotno najavljeno.

Album koji ravnomjerno predstavlja Maksima kao crossover i klasičnog pijanistu već ponovo dostiže visoke naklade na Dalekom Istoku, a na Tajvanu mu je to pošlo za rukom već u prvom tjednu izlaska, gdje je sa zlatnom nakladom zasjeo na sam vrh ljestvice najprodavanijih crossover albuma pretekavši čak i svjetski poznatu Vanessu Mae.

O tome kako je uskladio karijere klasičnog i crossover pijaniste Maksim u spomenutom intervjuu kaže: “Imam usporedne karijere. Možda je u ovom trenutku u prvom planu crossover, ali nastojim održati priključak s klasikom. Drugi dio novog albuma posve pripada klasici i snimio sam ga s Kraljevskom filharmonijom iz Londona. U četvrtom mjesecu idem u Japan s Moskovskom filharmonijom. Nisam, dakle, zanemario klasiku. Što će biti s crossoverom, ne znam. Ali u ovom trenutku to me zanima.

Muziku podržava

Prvu priliku da uživo promovira novi album u Hrvatskoj Maksim će imati početkom studenog kada će se susresti sa domaćim medijima i gostovati u nekoliko televizijskih emisija.

Od ovoga tjedna u eteru domaćih radio postaja moći ćete čuti novi singl s albuma “Variations: Part I & II – Kolibre“.

Cijeli cijeli intervju možete na naći na stranicama Večernjeg lista.

Muziku podržava