Novi albumi Partibrejkersa i Električnog Orgazma

1277

Nakon što su nedavno u Zagrebu nastupili Idoli & Old Stars Band, čini se da bi nas uskoro mogli posjetiti još dva kultna, srpska sastava Partibrejkersi, te Elekrični Orgazam. Ovo nije najava njihovih koncerata po Hrvatskoj, ali popularni rockeri koji su oduvijek ‘žarili’ i ‘palili’ ovim prostorima izdali su praktički u isto vrijeme nove uratke koji se, istina, nisu još pojavili na našem tržištu, ali uskoro se i to očekuje.

Partibrejkersi su snimili album pod nazivom “Gramzivost i pohlepa” koji vjerno očarava stanje u državi u kojoj žive, te samo stanje duha koji Cane, Anton & co. vjerno opisuju sve ove godine tamne strane njihovog podneblja koje je, istini za volju, nepresušni izvor za jednog umjetnika poput onog koji se bavi glazbom, ali je zasigurno i samo po sebi teško za život jednog običnog čovjeka koji se nalazi u takvom okruženju. S druge strane Električni Orgazam snimio je materijal pod nazivom “Harmonajzer”. Vjerni sljedbenici Lou Reeda i njegovih Velvet Undergrounda ponovo su ponudili svojoj publici niz pjesama koje će im se vjerovatno svidjeti s obzirom da je ovaj album jedan od boljih unatrag poslijednja tri koje su snimili.

No, vratimo se jos malo Partibrejkersima. Kako se na njihov album čekalo dosta dugo, s ovim, novim, materijalom oni su već praktički zakoračili u Hrvatsku čemu u prilog ide i single “Noćas u gradu” koji visoko kotira na jednoj našoj radio-stanici.

Uvjerivši se Porinom da nam je Rock scena u debelo silaznoj putanji, ta da jedino što u ovom trenutku od ‘noviteta’ imamo su Rundekove “Ruke”, te u iščekivanju novog albuma starog, dobrog Hladnog Piva koji užurbano rade na novom, petom po redu studijskom albumu, koncertna sezona nadopunjena Partibrejkersima i Električnim Orgazmom biti će i više nego dobra.

Muziku podržava